icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

HR Business Partner - Ørsted - Den Haag

Ørsted Den Haag

Wil jij werken voor dé marktleider in windenergie op zee en als HR Business Partner een concrete bijdrage leveren in de beweging naar groene energie? Wij zijn voor Ørsted nu op zoek naar een gedreven en enthousiaste HR professional.

Ørsted ontwikkelt, bouwt en exploiteert wereldwijd windparken op zee en op het land, zonneparken, energieopslagfaciliteiten, installaties voor hernieuwbare waterstof en groene brandstof en bio-energiecentrales. Hun missie: in 2025 genoeg groene energie opwekken om 30 miljoen mensen van stroom te voorzien.

Het hoofdkantoor van Ørsted is gevestigd in Denemarken en wereldwijd werken er 8000 medewerkers, verspreid over Europa, de Verenigde Staten en Azië. In Nederland bevinden de activiteiten zich op dit moment vooral voor de Zeeuwse kust, waar de windparken Borssele 1&2 zijn gebouwd. Naast deze locatie (Vlissingen), worden de Nederlandse en Belgische organisatie vanuit het kantoor in Den Haag aangestuurd. 

Reageer op deze vacature

Positie

In deze rol ben je onderdeel van het People & Development (P&D) team in Centraal-Europa, waarbij je samen met je team in Nederland werkt aan een ambitieuze P&D-agenda die de competitieve bedrijfsstrategie voor Centraal-Europa ondersteunt. Met het HR team haal je best practices vanuit het Deense hoofdkantoor naar Nederland, en implementeer je dit in Nederland en België. Hierbij hou je rekening met wet- en regelgevingen die gelden binnen deze landen. 

 • Als HR Business Partner voor de locaties in Vlissingen en België adviseer, ondersteun en coach je de team leads bij het realiseren van de doelstellingen. Je bent voor hen een volwaardig en betrouwbare gesprekspartner. 
 • Je bent de schakel tussen management en de business. Je weet wat er speelt en zorgt ervoor dat de belangen van de organisatie en de medewerkers in evenwicht zijn.
 • Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de jaarlijkse HR-processen, je zorgt voor continue optimalisatie en ondersteunt in alle praktische HR-diensten.
 • Het vertalen van globaal P&D beleid naar lokaal beleid. Dit maak je werkbaar en praktisch voor de populatie in Nederland en België.
 • Deelname aan projecten en wereldwijde initiatieven voor P&D binnen de hele organisatie.
 • Het beheren van HR-processen en -procedures met betrekking tot vergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met het wereldwijde beloningsbeleid.

Jouw werkplek is op het hoofdkantoor in Den Haag, maar ook thuis en op de locatie Vlissingen. In overleg zorg je voor de juiste balans in aanwezigheid op verschillende plekken, waarbij je het belangrijk vindt om zichtbaar en in verbinding met je collega’s te zijn.

Gewenste achtergrond

 • Je hebt relevante ervaring opgedaan binnen het HR vakgebied, bij voorkeur binnen een internationale omgeving. 
 • Je bent een verbinder, die in staat is om vertrouwensrelaties op te bouwen.
 • Je bent proactief en in staat om prioriteiten te stellen, je hebt daarbij een mens- en resultaatgerichte aanpak. 
 • Je voelt je comfortabel in een omgeving waar je veel zelf kan en mag uitdenken en uitzoeken. Je voelt je thuis in een omgeving waar nog niet alles is uitgedacht en ingekaderd.
 • Je hebt specifiek ervaring op het gebied van arbeidsvoorwaarden & - verhoudingen en je hebt kennis van het Nederlandse arbeidsrecht.
 • Het is een grote pré als je bekend bent met HR in België. 
 • Je vindt het leuk om zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau te werken en schakelt hier gemakkelijk tussen. 
 • Je bent vloeiend in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Affiniteit met de energiesector en de ambitie om hierbinnen impact te maken.

Geïnteresseerd in deze vacature?