icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

De Piergroep - Concerncontroller

De Piergroep Rotterdam

Ben jij een ervaren, enthousiaste, proactieve Controller, die het een uitdaging vindt om mee te bouwen aan een nieuwe organisatie? Ben je op zoek naar een functie waarin je een bijdrage levert aan strategie en beleid? Voor De Piergroep zijn we per direct op zoek naar een gedreven Concerncontroller (32-36 uur).

De Piergroep is, een kleine innovatieve organisatie, opgericht als de holding van een aantal werkstichtingen in het Sociaal Domein. Vanuit de holding wordt ondersteuning geleverd aan de werkstichtingen gericht op het bijdragen aan missie en strategie van deze stichtingen. Onder de Piergroep vallen nu MEE Rotterdam Rijnmond (https://www.meerotterdamrijnmond.nl), Scala Jeugdprofessionals (http://scalajeugdprofessionals.nl), Minters (https://minters.nl) en Stichting Wijkcentra Vlaardingen. Deze werkstichtingen zijn in een verschillende fase van organisatieontwikkeling. Het ligt in de bedoeling om de komende jaren het aantal stichtingen dat deelneemt te laten groeien.

Het Sociaal Domein is continu in ontwikkeling. Dit heeft impact op de diensten van de Piergroep. Wij blijven in beweging. Professionaliteit, nieuwsgierigheid en willen leren en ontwikkelen hoort bij ons.

Reageer op deze vacature

Positie

In deze functie is zowel Concerncontrol als Businesscontrol verenigd. Als concerncontroller van de Piergroep ben jij het financiële geweten en adviseer je de bestuurder en het management ten aanzien van de bedrijfseconomische aspecten van de organisatie. Je hebt korte lijntjes met de bestuurder en de bestuurssecretaris. Je wordt vanuit deze rol gevraagd mee te denken over en te ondersteunen bij de uitrol van het groeiplan van de organisatie. 

Door de snelle groei van de afgelopen periode heeft als gevolg dat er in het finance landschap sprake is van veel verschillende systemen en processen. Als ‘rechterhand’ van de bestuurder, ben je verantwoordelijk informatiestromen te stroomlijnen, te optimaliseren en te professionaliseren.  In deze rol ben je de linking pin tussen IT en finance en vanuit je Business Intelligence bril weet je hoe je de data kunt gebruiken voor een betere aansturing van bedrijfsprocessen.

Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de planning en controlcyclus, en het analyseren van de exploitatie en jaarcijfers. Je werkt daarin samen met de assistent-controller van de Piergroep. Daarnaast voer je in een aantal situaties onderhandelingen met financiers en stemt af met de medewerker contractmanagement over offertetrajecten. 

Het werken binnen de Piergroep is veelzijdig. Aan de ene kant omdat er werk te doen is voor de verschillende stichtingen, die ieder hun eigen identiteit en vraagstukken hebben. En aan de andere kant is er ruimte om je verder te ontwikkelen en kansen te pakken in het werk. 

Gewenste achtergrond

Voor deze dynamische functie zoeken we een oplossingsgerichte, proactieve kandidaat met een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau en minimaal 3 jaar ervaring als zelfstandig functionerende professional. Je hebt een brede kijk op organisaties en organisatieontwikkeling en een duidelijk visie op control. Hierbij heb je vernieuwende ideeën die je weet te vertalen in heldere voorstellen. Dankzij je analytisch vermogen maak je onderbouwde en vooruitstrevende keuzes in de veelheid aan ontwikkelingen en stel je de juiste prioriteiten. Je hebt affiniteit met het Sociaal Domein maar hoeft er niet in te hebben gewerkt. Daarnaast zijn we op zoek naar een kritische en stevige sparringpartner voor de bestuurder. 

De functie vraagt verder:

  • Zelfstandigheid en professionele onafhankelijkheid
  • Daadkracht en resultaatgerichtheid
  • Een collegiale en flexibele werkhouding
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een vlotte pen
  • Goede onderhandelingsvaardigheden en het kunnen omgaan met belangentegenstellingen


Een afwisselende en uitdagende baan in een nieuwe vooruitstrevende organisatie in het Sociaal Domein. 

Met daarnaast: 

  • Een salaris passend bij de functie en werkervaring, ingeschaald in schaal 12 van de CAO Sociaal Werk tot maximaal €6.490 bruto per maand (à per 1 jan 2024 €6.750) bij een fulltime aanstelling (36 uur). De CAO kent een individueel keuzebudget (waaronder 8,3% eindejaarsuitkering) en een loopbaanbudget. 
  • Je krijgt een contract van een jaar aangeboden met de intentie om bij goed functioneren een langdurige samenwerking aan te gaan. 
  • Een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
  • Een constante prikkel om te blijven leren en ontwikkelen.

Geïnteresseerd in deze vacature?