icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Organisatie binnen energietransitie – Head of Finance - in afronding

Energie transitie Midden Nederland

Onze opdrachtgever maakt hierin als organisatie een transitie door van regiebedrijf naar software bedrijf, waarbij ze dus zelf ontwikkelen, bouwen en beheren. Dat vraagt om een cultuuromslag en daarmee professionals die aan andere capabilities dienen te voldoen dan voorheen. En dat betekent concreet dat ze op zoek is naar een stevige en ambitieuze Head of Finance.

Reageer op deze vacature

Positie

Als Head of Finance ben je verantwoordelijk voor het neerzetten en ontwikkelen van een goed functionerende finance organisatie. Je draagt er zorg voor dat finance dusdanig geprofessionaliseerd wordt dat de groei van de organisatie geaccommodeerd kan worden. Je draagt er zorg voor dat de Finance visie & strategie aansluit bij de strategie en businessdoelstellingen van de organisatie. Je bent op strategisch, tactisch en operationeel niveau eindverantwoordelijk voor het brede finance domein. Je zorgt voor een transparant en integer financieel management binnen de organisatie. Je hebt de ambitie om bij te dragen aan de ontwikkeling van deze unieke organisatie.

Als Head of Finance ben je dé financieel verantwoordelijke, je richt je op het verder professionaliseren en door ontwikkelen van de finance organisatie in termen van impact, processen, (IT) systemen en mensen. Belangrijke taak wordt het opzetten en vormgeven van het BI team. De Head of Finance rapporteert aan de CFO/ Bestuurder. Je zet de koers uit, geeft leiding aan en bent onderdeel van het Finance Team van om en nabij de 15 medewerkers, bestaande uit een Lead Business Control, Business Controllers, Lead Corporate Control, Financieel Administrateurs en BI specialisten.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Het ontwikkelen, neerzetten en implementeren van een helder strategisch en operationeel Finance beleid dat aansluit bij de business strategie.
  • Het fungeren als strategische en toegankelijke gesprekspartner en adviseur voor het Managementteam met een duidelijke, verbindende, innovatieve maar ook pragmatische visie op Finance. Tevens ben je sparringpartner voor de CEO en CFO.
  • Je support hen op breed bedrijfseconomisch terrein, het verzorgen van een goed georganiseerde, transparante financiële organisatie behoort tot de taken van de Head of Finance.
  • Het aansturen, inspireren, ontwikkelen en coachen van het Finance team om gezamenlijk een optimaal resultaat te behalen en de organisatie te helpen haar doelstellingen te bereiken met een sterke toekomst- en mensgerichte blik.

Je draagt actief bij aan het realiseren van de beoogde cultuur en haar agile manier van werken.

Gewenste achtergrond

Je bent een autonome, ambitieuze, energieke, innovatieve en vak volwassen Head of Finance met initiatief, slagkracht en een ‘down-to-earth’ mentaliteit. De organisatie ervaart je als een verbindende, stevige en prettige gesprekspartner voor iedereen binnen de organisatie en je weet met inhoudelijke argumenten, strategische denkkracht en een pragmatische aanpak doelen te bereiken en draagvlak te creëren voor je ideeën. Je hebt ervaring met BI, systeem optimalisaties en implementaties. Je bent een stabiele persoonlijkheid die vertrouwen wekt en op de juiste momenten lef toont. Planmatig, doelgericht en gestructureerd ga je te werk.

Je herkent jezelf verder in het volgende zoekprofiel:

  • Afgeronde WO opleiding, bij voorkeur aangevuld met een RC.
  • 10+ jaar werkervaring waaronder een aantal jaar als leidinggevende van een breder en professioneel finance team.
  • Je hebt een brede maar ook diepe expertise op het gebied van Finance.
  • Je bent een inspirerende coach en mentor voor je team(s).
  • Je beschikt over excellente communicatie skills, zowel mondeling, schriftelijk als in het maken van sterke presentaties.

Geïnteresseerd in deze vacature?