icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Alliander - Manager Duurzame Inzetbaarheid - Arnhem - succesvol ingevuld

Alliander Arnhem

Alliander werkt aan de energie van vandaag en morgen! Dagelijks voorzien ze ruim drie miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van elektriciteit, gas en warmte. Door zowel het energienetwerk als de organisatie van binnenuit continu te verbeteren, bereidt Alliander zich voor op de toekomst. Zo werken ze naast een duurzame energievoorziening in Nederland ook aan duurzaamheid binnen het eigen bedrijf. Als Manager Duurzame Inzetbaarheid kan jij bijdragen aan een inclusief Alliander, waarin iedereen zich thuis voelt en kansen krijgt. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

Als Manager Duurzame Inzetbaarheid coördineer en coach je het team Duurzame Inzetbaarheid. Dit is een nieuw te vormen team met veel verschillende expertises, op het gebied van diversiteit & inclusie, duurzame inzetbaarheid, verzuim, loopbaan centrum en participatie – met als rode draad een inclusieve organisatie.

Het is aan jou om in deze rol coachend en motiverend kaders te geven aan je team, de voorwaarden voor succes te creëren, en de mensen in je team te ontwikkelen. Als aanjager van diversiteit en inclusie ben je boegbeeld op dit thema voor de gehele organisatie.

Reageer op deze vacature

Positie

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Je levert een strategisch inhoudelijke bijdrage aan het beleid, hebt een sterke visie op je vakgebied en weet deze te vertalen naar producten en diensten in je teams die waarde toevoegen aan de strategie van Alliander.
 • Je bent vanuit je managersrol strategisch sparringpartner voor business, RvB en collega’s binnen HR. Dit doe je met ondersteuning van de experts in je team. 
 • Je bent end to end verantwoordelijk voor het inrichten en verbeteren van de processen in jouw team, en stuurt op het continu verbeteren van de dienstverlening. Je maakt hierbij gebruik van data en dashboards.
 • Je stelt op basis van het jaarplan de begroting en relevante KPI’s op, en monitort en vertaalt deze door, zodanig dat de vastgestelde doelstellingen worden gerealiseerd.
 • Je hebt toegevoegde waarde in het Recruitment, Ontwikkelen en Duurzame Inzetbaarheid (RODI) MT. Je levert een bijdrage aan de integraliteit van de dienstverlening van HR en weet synergie te creëren.
 • Je bent als manager verantwoordelijk voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je team, zoals het voeren van werkoverleg en het houden van/leveren van input voor functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Gewenste achtergrond

Over jou

Jij bent een inhoudelijk gedreven en inspirerende people manager en herkent jezelf in het volgende:

 • Jij bent de lead expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid en bij voorkeur ook op het gebied van diversiteit & inclusie. Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit vakgebied – zowel in praktijk als in theorie. Je weet de relevante ontwikkelingen toe te passen voor Alliander.
 • Duurzame inzetbaarheid vraagt een stapje extra van de business en vraagt een lange termijn investering. Je bent stevig genoeg om dit continue op directie niveau aan te blijven jagen. Je hebt kennis en ervaring in stakeholdermanagement en bent volwaardig sparringpartner voor HR, de business, en ook op RvB niveau.
 • Je hebt ruime relevante management ervaring binnen professionele omgevingen en weet professionals te motiveren en coachen.
 • Je weet draagvlak te creëren, durft keuzes te maken en bent hierin koersvast.
 • Je bent innovatief, besluitvaardig, organisatiesensitief en resultaatgericht.
 • Affiniteit met de energiesector en de ambitie om hierbinnen impact te maken. 

Over Alliander als werkgever

Alliander maakt geen onderscheid in hun dienstverlening en heeft als doelstelling iedereen onder gelijke condities toegang te verschaffen tot betaalbare en betrouwbare energie. Nu en in de toekomst. Naast deze energie voor iedereen, gelooft Alliander ook in een inclusieve en diverse organisatie voor iedereen, waarin je vanuit eigen kracht en talent een kans krijgt. Lees hier meer over Alliander als werkgever en de bedrijfscultuur.

Voor deze positie kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek): Een salaris tot €7.490,- (schaal 11) per maand. Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Een leaseauto of mobiliteitsbudget, afhankelijk van je voorkeur. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. Hier staat alles op een rijtje: Arbeidsvoorwaarden - Werken bij Alliander.


Is jouw interesse gewekt? Neem contact op met Anne Marie Bakker of Marjolein Mulder om meer te horen over deze rol of laat je CV en motivatie direct achter via de website.

Geïnteresseerd in deze vacature?