icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Equipe Zorgbedrijven - People Director - succesvol ingevuld

Equipe Zorgbedrijven Nederland

Wil je vanuit een sterk groeiende en dynamische omgeving impact maken en heb je hart voor de zorg? Als People Director bij Equipe Zorgbedrijven zet je een toekomstbestendige people strategie én team neer, om aan het grotere doel van het Equipe Zorgbedrijven bij te dragen; het leveren van betere, slimmere en vriendelijkere zorg in Nederland én daarbuiten.

Over de organisatie

Met het hoofdkantoor in Eindhoven en gespecialiseerde klinieken in heel Nederland, werkt de organisatie samen met zorgverzekeraars, verwijzers, leveranciers, specialisten en patiënten om de beste zorg te leveren binnen de 4 businesslines Xpert Clinics Orthopedie, Xpert Clinics Hand-Polszorg & Proctologie, Xpert Clinics Oorgzorg en Velthuis Kliniek. De organisatie is de afgelopen periode gegroeid van 500 naar 1000 medewerkers en met de inzet van een investeringsmaatschappij zal de groei de komende jaren, in Nederland en internationaal, flink doorzetten.

Om deze ambities vorm te geven, waar te maken en te begeleiden, zijn wij voor Equipe Zorgbedrijven op zoek naar een People Director die past bij deze nieuwe fase. Een uitgelezen kans voor een energieke, ondernemende en analytische People Director die graag samen met ambitieuze professionals meebouwt aan een snelgroeiende en dynamische organisatie.

Reageer op deze vacature

Positie

De People Director is eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van een heldere visie die nauw aansluit bij de business doelstellingen.  Dit hoef je niet alleen te doen; samen met het HR team en de directie geef je de ambities vorm voor de korte en lange termijn.

Een aantal belangrijke verantwoordelijkheden in deze rol:

 • Je vertaalt de business agenda naar de people strategie, en hierin heb je aandacht voor onderwerpen die voor Equipe belangrijk zijn; o.a. leiderschap, organisatieontwikkeling, recruitment, employer branding, learning en persoonlijke ontwikkeling, HR-IT, digitalisering, vitaliteit, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden en performance management. Prioriteiten stellen in de people agenda en aansluiten bij de businessbehoefte is daarbij key.
 • Je fungeert als strategisch gesprekspartner voor de CEO en de directie, met visie op het HR vak. Hierin heb je een actieve en constructieve rol t.a.v. people vraagstukken.
 • Je verstevigt de adviesrol van HR en ondersteunt het management actief bij people vraagstukken, bijvoorbeeld ten aanzien van de schaarste van (zorg) personeel.
 • Als People Director ben je verantwoordelijk voor het coachen en verder opbouwen van een goed functionerend en toekomstbestendig HR team.
 • Met je team ben je verantwoordelijk voor de verdere HR digitalisering én professionalisering van HR systemen en HR processen.
 • Je geeft sturing en ondersteuning aan de medezeggenschapsstructuur van de groep. Je onderhoudt een constructieve relatie met de Ondernemingsraad. Hierbij ondersteun en adviseer je de CEO.
 • Je hebt visie op een moderne organisatiestructuur waarin elke medewerker zich betrokken voelt en het beste uit zichzelf kan halen. Je helpt de directie deze structuur neer te zetten.
 • Je bent nauw betrokken bij eventuele overnames en het soepel laten verlopen van integraties rondom alles wat met HR te maken heeft.

Gewenste achtergrond

Een people professional met een sterke en moderne visie op thema’s die voor Equipe Zorgbedrijven relevant zijn. Je bent in staat om HR naar een hoger plan te tillen en zodoende van toegevoegde waarde te zijn. Je voelt je thuis in een ondernemende en dynamische groeiomgeving met (zorg) professionals. Je bent conceptueel sterk, stressbestendig, autonoom, flexibel en creërend.

De opbouwfase doet een beroep op zowel je strategische, tactische als operationele skills en je beschikt over doorzettingsvermogen om in een uitdagende omgeving de people agenda vorm te geven.

Verder herken je jezelf in het volgende zoekprofiel:

 • Academisch denk- en werkniveau; een snelle denker met relevante ervaring als HR lead.
 • Ruime ervaring opgedaan in een professionele, kennisintensieve, commerciële omgeving en groeiende organisatie. Een mooie staat van dienst. Ervaring in een organisatie met verschillende locaties is gewenst.
 • Ervaring met het begeleiden van organisaties in transitie. Dit doe je vanuit jouw expertise op het gebied van mens, cultuur, leiderschap en gedrag.
 • Ervaring binnen een (internationale) scale-up/groei omgeving, dan wel een PE-owned omgeving is een absolute pré.
 • Ervaring met het coachen en richting geven aan team van professionals.
 • Affiniteit met de zorgsector en de ambitie om hierbinnen impact te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer!

Geïnteresseerd in deze vacature?