icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

CFO - Internationaal, Private Equity - succesvol ingevuld

Maakindustrie Oosten van het land

Voor een innovatief, technologisch geavanceerd en internationaal productiebedrijf met een trotse cultuur en roots in het oosten van het land zijn we op zoek naar een ondernemende en resultaatgerichte CFO.

Het bedrijf heeft met haar productportfolio een internationaal leidende positie. Specifieke materiaalkennis in combinatie met een sterke klant relatie geven de organisatie een unieke propositie in de markt en vormen de basis voor continue groei.

Mede door de sterke groeiambitie (zowel autonoom als middels acquisities) is er toenemende behoefte aan professionalisering, standaardisatie en realisatie van synergie.

Reageer op deze vacature

Positie

De CFO draagt de verantwoordelijkheid voor een solide financieel beleid alsmede de executie en verantwoording daarvan en is strategisch business partner voor de CEO, de overige MT leden en PE.

De CFO streeft naar het continue optimaliseren van de financiële resultaten (omzetgroei, winstoptimalisatie en kostenbeheersing). Op basis van een solide finance organisatie (structuur, processen, systemen (inclusief ERP-implementatie) en medewerkers) werkt de CFO aan de professionalisering van de business finance functie. Het vormgeven aan management rapportages voorzien van scherpe analyses “die er business wise toe doen én leidinggevenden op de juiste (effectief en efficiënt) manier laten bijdragen aan het organisatiedoel” zijn key in deze fase van groei.

Naast het bijdragen aan de autonome groei zal de CFO zich tevens actief bezighouden op het gebied van M&A. Het managen van acquisities en de post merger integratie activiteiten zullen daarom een belangrijk deel van zijn aandacht vergen.

Gewenste achtergrond

  • Bedrijfseconomie of (Technische) Bedrijfskunde op WO-niveau, bij voorkeur aangevuld met een post doc RC-opleiding.
  • 15 jaar + ervaring, waaronder in een financieel eindverantwoordelijke (CFO) positie van een organisatie binnen een internationale, technische (maakindustrie) omgeving.
  • Ruime M&A ervaring binnen een “Private Equity backed” omgeving.
  • Positief kritische sparringpartner voor CEO, overig MT en PE.
  • Groot kunnen denken, maar tevens klein kunnen maken met grote executiekracht
  • (hands on attitude).
  • Ondernemend, ambitieus en energiek.
  • Toegankelijk, verbindend en inspirerend op diverse niveaus binnen de organisatie.
  • Down to earth, nuchter en bovenal “low ego”.

Geïnteresseerd in deze vacature?