icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

UWV - Hoofd Organisatie Ontwikkeling - Amsterdam - succesvol ingevuld

UWV Amsterdam

Wil je werken voor een maatschappelijk relevante organisatie én impact maken? Voor het UWV zijn wij op zoek naar een Hoofd Organisatie Ontwikkeling, die actief wil bijdragen aan de realisatie van de nieuw ingezette koers en lange termijn visie van het UWV. De focus ligt hierbij op het verbeteren van de dienstverlening met meer aandacht voor de menselijke maat en op de preventie van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Als publieke dienstverlener zet het UWV zich dagelijks met 20.000 medewerkers in om mensen te helpen op weg naar werk. Lukt dat - tijdelijk - niet, dan voorzien ze hen van een uitkering. Bij ziekte wordt er vooral gekeken naar wat mensen nog wél kunnen. De kernwaarden respect, openheid, eigen verantwoordelijkheid en professionaliteit staan hierbij centraal. HR binnen het UWV opereert in het hart van de organisatie en heeft de ambitie om een lerende, wendbare, inclusieve en burgergerichte organisatie en cultuur te zijn.

Reageer op deze vacature

Positie

In het kader van de ingezette koers en deze ambitie zijn per 1 september jl. op het hoofdkantoor vier nieuwe expertisecentra ingericht, waaronder Organisatie ontwikkeling. Om dit expertisecentrum op een inspirerende manier op te bouwen is UWV op zoek naar een inhoudelijk én managerial sterk Hoofd Organisatie Ontwikkeling.

Samen met een team van circa 10 specialisten ben je verantwoordelijk voor het verder vormgeven, uitdragen en uitvoeren van een heldere en verfrissende visie op het brede vakgebied van talent- & leiderschapsontwikkeling. Uitgangspunt is om vanuit vakmanschap en leiderschap de organisatie verder te helpen bij de realisatie van de overkoepelende strategie.

Belangrijkste focus in deze rol:

  • De verdere ontwikkeling en implementatie van een door de organisatie gedragen visie en plan op het brede vakgebied van organisatie ontwikkeling, dat bijdraagt aan de doelstellingen van HRM en UWV. Het organiseren van een modern besturingsmodel waarin zowel het proces maar ook de klant centraal staat.
  • Het met je team zorgdragen voor een voor UWV passend, up-to-date en modern functiehuis. Dit betreft een grootschalig, UWV breed, project.
  • Het in nauwe samenwerking met de divisies en de collega’s binnen onder andere Talent & Leiderschap, verder ontwikkelen van een strategisch personeelsplan (SSP) die de lange termijn sturing op medewerkers inzichtelijk maakt en effectief ondersteunt.
  • De ontwikkeling, gedragenheid en implementatie van het diversiteits- en inclusiebeleid.
  • Het vanuit je organisatie ontwikkelingsexpertise anticiperen op de agenda van de toekomst.

 

Gewenste achtergrond

Over jou

Als leider binnen het UWV handel je in een complexe wereld. Je werkt aan een optimale balans tussen zowel publieke dienstverlening gebaseerd op de menselijke maat als het realiseren van de afgesproken doelen.

Verder herken je jezelf in de volgende kenmerken:

  • Academisch denk- en werkniveau en ervaring met het effectief opereren in complexe, bestuurlijke settings in verandering.
  • Je bent organisatie sensitief, conceptueel sterk en beschikt over ruime ervaring op het gebied van organisatie ontwikkeling.
  • Je hebt ervaring met onder meer het adviseren omtrent functiehuizen, strategische personeelsplanning en bij voorkeur ook D&I.
  • Ruime ervaring in het aansturen en coachen van professionals; je bent daarmee mensgericht én resultaatgericht.
  • Strategisch gesprekspartner van de directie van divisies, directoraten en RVB.

Sta jij achter de doelstellingen en missie van het UWV en zie je deze rol als een unieke kans om hier een positieve en wezenlijke bijdrage aan te leveren? Neem dan contact op met Kim Allessie of Anne Marie Bakker, we vertellen je graag meer!

Geïnteresseerd in deze vacature?