icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

CliniClowns - HR Lead - Amersfoort - succesvol ingevuld

Cliniclowns Amersfoort

Ben jij HR professional en wil je graag maatschappelijke impact maken met jouw werk? Als HR Lead bij CliniClowns beweeg je volop mee in de transitie naar een nieuw besturingsmodel (holacratie) en zorg je dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Hiermee draag je bij aan de ambitie van CliniClowns; alle zieke en kwetsbare mensen in Nederland eventjes de zorgen laten vergeten, laten ontspannen en laten lachen.

Reageer op deze vacature

Positie

Over de uitdaging

De HR professional die wij zoeken gaat in eerste instantie vooral aan de slag met het verder optimaliseren en implementeren van het doelgericht werken, leidend tot een vernieuwende organisatiestructuur en -cultuur. Deze transitie is in de afgelopen maanden voorbereid en wordt sinds april 2022 organisatie breed in verschillende golven geïmplementeerd.

Een aantal van jouw verantwoordelijkheden in deze rol:

 • Het als routebepaler realiseren van het kerndoel van de cirkel Mensenwerk (‘een positieve, veilige en inspirerende plek om te werken’).
 • De organisatie begeleiden in het succesvol samenwerken in een holacratische organisatie.
 • Het ontwikkelen, leiden en implementeren van de people strategie en het ontwikkelen van HR-tooling die passen bij deze transitie. Hierbij bewaak je de focus van jouw cirkel.
 • Het adviseren over een breed spectrum van HR zaken. Je maakt gebruik van een bedrijfsbrede aanpak op het gebied van opleiding, ontwikkeling, training en coaching.
 • Samen met de anderen binnen de cirkel Mensenwerk ben je adviseur en sparringpartner op het gebied van Recruitment, Onboarding, Way of Working, HR processen, L&D en C&B.

Gewenste achtergrond

Over jou

Als HR Lead kan je mensen overtuigen en verbinden, ben je mede-trekker van (cultuur) verandering en aanjager voor de implementatie van de people strategie binnen de CliniClowns.

Met jouw open houding en energie ben jij degene die de holacratische werkwijze stimuleert. Je bent een besluitvaardige zelfstarter met empathie die in staat is om mensen en doelen te verbinden.

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 7 jaar relevante generieke werkervaring binnen het HR werkveld, bij voorkeur op het gebied van verandermanagement.
 • Je handelt vanuit een visie op HRM en kan deze vertalen naar concrete doelen.
 • Je bent bekend met de holacratische beginselen of bent benieuwd hier meer over te leren.
 • Je bent een verbindende, zichtbare en resultaatgerichte HR-professional met sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht en kan makkelijk zaken overlaten aan de collega’s.
 • Je weet anderen te motiveren en enthousiasmeren om zich te blijven ontwikkelen en de organisatiedoelen te realiseren.

Enthousiast geworden? Laat je CV achter via de knop hieronder en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Geïnteresseerd in deze vacature?