icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Eindverantwoordelijke HR rol bij Rotterdamse onderwijsorganisatie - succesvol ingevuld

Rotterdamse onderwijsorganisatie Rotterdam

Stichting LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO) biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs aan in Rotterdam. Binnen de 23 vestigingen en het stafbureau zijn in totaal circa 1400 medewerkers werkzaam. LMC is een organisatie waar de medewerkers en docenten met bevlogenheid werken aan de gezamenlijke doelstelling van kwalitatief en duurzaam goed onderwijs voor álle LMC leerlingen. De scholen zijn kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig. Een aantal scholen heeft zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld sport, techniek, ondernemen, IT, kunst en cultuur. Naast het unieke karakter van de scholen zijn ze ook van -nu-. De ouderwetse krijtjesgeur zul je er niet meer tegenkomen. Innovatie, vernieuwing, digitalisering en inspelen op de nieuwste ontwikkelingen staan centraal.

De focus voor de komende tijd is om deze mooie organisatie verder te ontwikkelen, te faciliteren en te professionaliseren. In het licht van bovenstaande ambitie, zijn wij voor LMC-VO op zoek naar een Hoofd HR.

Reageer op deze vacature

Positie

Het Hoofd HR is verantwoordelijk voor het ondersteunen en vertalen van de visie en strategie van LMC-VO naar helder HR-beleid en concrete acties. Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk voor het coachen, ontwikkelen en aansturen van de HR-medewerkers met als doel de organisatie optimaal te ondersteunen. Het Hoofd HR rapporteert rechtstreeks aan het College van Bestuur (CvB). 

Als Hoofd HR ben je eindverantwoordelijk voor alle HR-zaken binnen LMC-VO. Je focus zal liggen op:

 • Het vanuit HR-oogpunt strategisch meedenken over de visie 2023-2027 en actief anticiperen op maatschappelijke en lokale ontwikkelingen, die van belang zijn voor de toekomst van de scholen binnen LMC-VO.
 • Het verder professionaliseren van de HR-dienstverlening en de HR-processen en het actief bijdragen aan een goede samenwerking tussen het CvB, het Stafbureau en de Directeuren en het management van de scholen.
 • Het samen met het CvB verder ontwikkelen van het management en het leiderschap.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Het verder vormgeven en implementeren van een professionele, vernieuwende en heldere HR- strategie.
 • Het concretiseren en (mede) uitvoeren van de HR-strategie met het HR-team. Focus zal liggen op aantrekkelijk werkgeverschap, leiderschap, werkgeluk, vitaliteit- en verzuimmanagement, duurzame inzetbaarheid, organisatieontwikkeling en ontwikkeling van teams en medewerkers.
 • Het verstevigen van de positie van HR binnen het Stafbureau en binnen het gehele management, en het meenemen van de organisatie in de nieuwe ingezette koers. De blik naar buiten, verbinding maken en leiderschap zijn daarbij essentieel.
 • Het fungeren als een strategische gesprekspartner voor het bestuur en het management van de scholen. Je inspireert op het gebied van leiderschapsontwikkeling en maakt in je advisering gebruik van HR analytics en Evidence Based Management.
 • Het op een coachende en motiverende manier richting geven aan de 15 HR-professionals waarbij gestuurd wordt op zichtbaar toegevoegde waarde van HR (zowel kwantitatief als kwalitatief).
 • Het extern vertegenwoordigen van de organisatie en het neerzetten van de organisatie als een aantrekkelijke werkgever in de markt.

Gewenste achtergrond

Je bent een energieke en vakvolwassen HR-manager met brede, maar ook diepe expertise op het gebied van HRM. Je hebt ervaring met het begeleiden van verbeteringsprocessen en gaat daarin voorop. Je maakt gemakkelijk contact en verbinding op diverse niveaus in een organisatie en durft waar nodig management en bestuur te challengen op een open en oplossingsgerichte manier. Je bent gericht op samenwerken. Je bent een innovatieve denker, die vooruitkijkt en visie heeft op HR en die tegelijkertijd, waar nodig, rust en tegenwicht kan bieden.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende kenmerken:

 • Academisch werk- en denkniveau en ten minste 10 jaar relevante werkervaring;
 • Stevige en verbindende gesprekspartner voor het management. Je hebt ervaring opgedaan met het versterken en verder ontwikkelen van HR in veranderende organisaties van enige omvang;
 • Je bent financieel goed onderlegd en hebt affiniteit met HR analytics;
 • Ervaring als leidinggevende van professionals en ervaring met voor de organisatie relevante strategische HRM vraagstukken en organisatieontwikkelingsvraagstukken;
 • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven, luistert goed en beschikt over reflectievermogen;
 • Goed in het vertalen van strategie naar de dagelijkse praktijk, je neemt verantwoordelijkheid en durft beslissingen te nemen;
 • Helder in je communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, en een bruggenbouwer, die gemakkelijk contact maakt op alle niveaus in de organisatie;
 • Je hebt affiniteit met het werken in een organisatie die een belangrijke rol heeft in de maatschappij.

Wat biedt LMC-VO?

Onze opdrachtgever is een goed georganiseerde Rotterdamse onderwijsorganisatie met een informele en nuchtere cultuur, waar bovenal een positieve vibe heerst. De organisatie is, net als haar doelgroep, divers. Verder is de organisatie ambitieus, is een visie voor de komende jaren aan het ontwikkelen en je kan vanuit deze rol met bevlogen collega’s wezenlijk bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het team en van LMC-VO.

De rol van Hoofd HR is ingeschaald in schaal 14 van de CAO VO.

Geïnteresseerd in deze vacature?