icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Allen & Overy - HR Business Partner - Amsterdam

Allen & Overy Amsterdam

Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor. Wereldwijd werken er ruim 5400 medewerkers en 550 partners in 44 kantoren en 31 landen. Het Nederlandse kantoor is in 2000 ontstaan toen het Amsterdamse kantoor van Loeff Claeys Verbeke fuseerde met Allen & Overy.  Het vooruitstrevende en diverse kantoor biedt hoogwaardige juridische dienstverlening aan ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. Je werkt vanuit het monumentale pand aan de Apollolaan in Amsterdam samen met zo’n 370 bevlogen advocaten, notarissen, fiscalisten en support collega’s.

De HR afdeling bestaat uit een team van 13 personen en houdt zich naast instroom, doorstroom en uitstroom bezig met, onder andere de ontwikkeling, het opleiden en het belonen van medewerkers.

Sta jij stevig in je schoenen? Ben je assertief? Én wil je de mogelijkheid krijgen om jezelf te kunnen ontwikkelen in een gerenommeerde organisatie. Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken. Voor Allen & Overy zijn we namelijk op zoek naar een HR Business Partner

Reageer op deze vacature

Positie

Als HR Business Partner sta je midden in de organisatie en schakel je met alle stakeholders binnen Allen & Overy. Je werkt nauw samen met je andere HR collega’s, partners en advocaten, kandidaat notarissen en support collega’s. In deze rol heb je de kans om verder vorm te geven aan een toekomstbestendige HR strategie als onderdeel van de kantoorstrategie. Je bent een volwaardige en betrouwbare gesprekspartner en je weet de strategie te vertalen naar doelstellingen en acties voor HR. Je werkt met 2 Senior Business Partners samen aan diverse HR projecten met uiteenlopende thema’s.

Deze HR Business Partner rol is breed en veelzijdig, geen dag is hetzelfde. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het onboarden, coachen en begeleiden van de junior associates binnen de organisatie en denk je mee over hun loopbaanontwikkeling door het bespreken van een Personal Development plan. Op een ander moment houd je je bezig met de Talent Reviews of ben je met je collega’s aan het brainstormen over 'the war for talent en engagement'; hoe houden we onze organisatie aantrekkelijk genoeg voor onze talenten. 
Verder bestaan je werkzaamheden uit het verstrekken van HR advies aan de hoofden HR, Marketing, Finance en Business Services.

 • Je bent een sparringpartner op niveau met betrekking tot alle HR thema’s, en ook je collega’s van zowel legal als support kunnen bij jou terecht met HR gerelateerde vragen.
 • Je adviseert op het gebied van operationele aspecten van de HR policy en je draagt inhoudelijk bij aan het opstellen en ontwikkelen van de HR policies.
 • Je denkt mee over tools om relevante informatie en indicatoren zichtbaar te maken en zo het maximale uit data te halen (HR Analytics).
 • Je draagt bij aan de bouw en verdere ontwikkeling van geautomatiseerde tools en/of databestanden omtrent vakantie en verlof, werktijden, opleidingen, personeelsinformatie etc. 
 • Je neemt initiatief om kansen te identificeren en je komt met voorstellen om deze kansen te realiseren. Hierbij kun je denken aan het identificeren van knelpunten in gebruik, effectiviteit en toepassing van HR instrumenten of processen, maar ook aan het verbeteren van standaardrapportages en formulieren ter ondersteuning van het management.

Kortom, je bent een spin in het web van de HR organisatie, waarin je je in de volle breedte van het HR vak verder kunt ontwikkelen binnen een dynamische en ambitieuze organisatie. 

Gewenste achtergrond

Allen & Overy is op zoek naar iemand die met plezier een bijdrage wil leveren aan het succes van de organisatie. Een sociale, energieke en extraverte teamplayer met humor en tact, die goed onder druk kan werken en over solide adviesvaardigheden beschikt. Je bent communicatief sterk ontwikkeld en flexibel ingesteld. Je werkt secuur en staat stevig in je schoenen. Allen & Overy biedt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en vindt het daarom ook belangrijk dat je leergierig en nieuwsgierig bent. Deze functie is een mooie volgende stap voor iemand met academisch denk- en werkniveau en zo’n 5 jaar ervaring in een soortgelijke positie en high performance omgeving. Kennis van de juridische markt is een pré maar geen must.

Wat biedt Allen & Overy:

Daarnaast vindt A&O het belangrijk om te genieten. Daarom hebben zij de lekkerste koffie (van een barista), organiseren ze jaarlijks een teamuitje en hebben ze een spectaculair eindejaarsfeest. En natuurlijk zal de vrijdagmiddagborrel niet ontbreken. Sportievelingen kunnen zich ook aansluiten bij de diverse sportteams. Uiteraard geldt dit alles helaas niet binnen de huidige samenleving, maar ook nu probeert A&O in deze tijd van thuiswerken veel (digitaal) te organiseren om verbonden te blijven.

 • Een mooie rol in een hecht team;
 • Een goed salaris;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijke pensioenregeling, reiskostenvergoeding, abonnement bij een luxe gym in Amsterdam;
 • Een goede sfeer in een dynamisch bedrijf;
 • Verschillende relevante trainingen zoals effectief werken, feedback geven en ontvangen, en cursussen zoals mindfulness of effectief communiceren;
 • De mogelijkheid om je in te zetten voor goede doelen;
 • Een royale winstdeling.

Interesse? Solliciteer direct via de knop, of neem contact op met Milou de Ruijter voor meer informatie.

Geïnteresseerd in deze vacature?