icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Zuidwester - Manager HRM, eindverantwoordelijke rol in de zorg - succesvol ingevuld

Zuidwester Zuid Holland

Onze opdrachtgever Zuidwester is een grote zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autisme spectrum. 1800 medewerkers en 600 vrijwilligers zetten zich iedere dag in voor de cliënten die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen. De cliënten kunnen (jong)volwassenen zijn, ouderen of zelfs een heel gezin. Heel divers dus! Zuidwester biedt deze ondersteuning in Zuid Holland, Zeeland en West-Brabant. De aandacht voor Zuidwester ligt op waardevol leven en zinvol werk.

Zuidwester heeft te maken met meerdere uitdagingen, waaronder de toename van de vraag naar complexere zorg en een krappe arbeidsmarkt. Onlangs heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden. De ambitie en de opdracht van de nieuwe bestuurder Angélique Koevoets is om deze mooie organisatie, waar de mensen vol trots en met hart en ziel werken ten behoeve van kwetsbare mensen, verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Hiertoe wordt een meerjarenvisie ontwikkeld. HRM is in deze context cruciaal en zal dan ook deel uit maken van het Bestuursoverleg en de beweging die gemaakt wordt.

Een unieke kans voor een Manager HR die wil werken voor een zorgorganisatie met maatschappelijke impact en het mooie is, ervaring in de zorg is niet vereist! Wel vereist is bevlogenheid, brede HR expertise en ambitie om samen met anderen de organisatie verder te brengen!

De Manager HRM rapporteert rechtstreeks aan de Bestuursvoorzitter en is eindverantwoordelijk voor het domein HRM binnen Zuidwester.

Reageer op deze vacature

Positie

Belangrijkste focus in deze rol:

  • Het verder ontwikkelen van het HRM team (20 medewerkers) en met het team verder op orde brengen en professionaliseren van het primaire proces van HR.
  • Het strategisch meedenken in het Bestuursoverleg en actief anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen die van belang zijn voor de toekomst van Zuidwester.
  • Het verder ontwikkelen van een integrale dienstverlening en actief bijdragen aan een goede samenwerking tussen de domeinen.

Gewenste achtergrond

Over jou

Je bent een stabiele, vakvolwassen en daadkrachtige Manager HR die in staat is om een HR afdeling en een organisatie verder te professionaliseren en naar een hoger plan te tillen. Je bent een snelle denker die vooruitkijkt en visie heeft op HR en die tegelijkertijd waar nodig rust en tegenwicht kan bieden. Je bent maatschappelijk betrokken en staat achter de doelstellingen van Zuidwester.

Verder herken je jezelf in de volgende kenmerken:

  • Academisch denk- en werkniveau, brede vakkennis op het gebied van HRM en tenminste 10 jaar relevante werkervaring.
  • Ruime leidinggevende ervaring en ervaring met strategische HRM vraagstukken en organisatieontwikkelingsvraagstukken.
  • People en changemanager, coach, inspirator, zelfstandig en verbindend.
  • Goed in het vertalen van strategie naar dagelijkse praktijk, je neemt verantwoordelijkheid en durft beslissingen te nemen.
  • Een bruggenbouwer die gemakkelijk contact maakt op alle niveaus in de organisatie.


We vertellen je er graag meer over als je in deze rol interesse hebt.  

Geïnteresseerd in deze vacature?