icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Vermogensbeheerder - Teamlead Relation Due Diligence - Randstad - succesvol ingevuld

Vermogensbeheerder Randstad

Een van de vijf grootste vermogensbeheerders in Nederland, gaat haar first line of defence nieuwe inrichting geven en zoekt daarvoor een Teamlead Relation Due Diligence (RDD) Officer. In deze management rol help jij bij het opzetten van het nieuw in te richten team. Een team dat nauw verbonden is met de business en onderdeel uitmaakt van het team van Externe Managers.  

Ben jij een stevige professional die dicht op de business wil zitten en samen met jouw team de licence to operate wil vormen voor afdeling? Zie jij jezelf in de inhoud duiken en tegelijkertijd een team aansturen en kan laten groeien? Herken jij jezelf hierin, lees dan verder, wij zijn wellicht op zoek naar jou! 

Reageer op deze vacature

Positie

Het nieuw in te richten Relation Due Diligence (RDD) team wordt onderdeel van de ‘first line of defence’.  Vanuit een onafhankelijke positie ben je samen met je team zowel verantwoordelijk voor de beoordeling van en advisering over de RDD risico’s. Het team bestaat uit twee RDD officers (waarvan jij er een bent), twee Operational Due Diligence Officers en Front Office support medewerker.  

Naast de ondersteuning van de afdeling Externe Managers is het RDD team ook belast met de beoordeling van brokers en banken ten behoeve van de businessline investments en treasury.  

Als teamlead zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Als team lead help jij samen met je team, bij het tijdig identificeren, onderzoeken, analyseren en oplossen van integriteit- en andere RDD risico’s, waaronder CDD en KYC onderwerpen;
  • Je bent een volwaardige sparringpartner voor de business en het hoofd van Externe Managers, die pragmatisch meedenkt en vertrouwen geeft opdat RDD risico’s passen binnen de organisatie. Je adviseert proactief en op verzoek; 
  • Je volgt de interne en externe (internationale) ontwikkelingen op het gebied van technologie, klanten, producten, diensten, regelgeving, maatschappelijke opvattingen en organisatiestructuur die van invloed zijn op de RDD risico’s en de beheersing van deze risico’s.  

Gewenste achtergrond

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau aangevuld met een compliance opleiding. 
  • Relevante werkervaring binnen een financiële instelling, ofwel als compliance officer of vanuit de eerste lijn, met eerder opgedane compliance ervaring. Kennis en interesse in beleggingsproducten, processen van een beleggingsonderneming en fiduciair management is een pre. 
  • Je hebt oog voor de ontwikkeling en coachen van een team en individuele teamleden. Leidinggevende ervaring is een pre. 
  • Je bent onafhankelijk in je oordeelsvormingen en durft een eigen standpunt in te nemen, draagvlak te creëren, waarbij je te allen tijde open blijft staan voor andermans mening. 
  • Je houdt ervan om in directe verbinding te staan met de business en kom je met pragmatische oplossing om klantbelangen te behartigen, waarbij je te allen tijde het risicoprofiel in ogenschouw neemt.   
  • Je beschikt over een goed inlevingsvermogen, bent helder in de communicatie zowel mondelinge als schriftelijke en bent in staat om tot de essentie van discussies te komen. 
  • Je bent als zelfstandige professional een sparringpartner die vanuit zijn/haar expertise stevig in de schoenen en kan met overtuigingskracht collega’s inspireren op RDD thema’s. 

Geïnteresseerd in deze vacature?