icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

VINCI Energies - Director Academy - succesvol ingevuld

VINCI Energies Veghel

Onze opdrachtgever VINCI Energies Nederland maakt onderdeel uit van de VINCI Groep, een beursgenoteerde wereldspeler in de bouwwereld en de consessiesector. VINCI Energies Nederland (3500 mw) ondersteunt en adviseert bedrijven bij twee belangrijke veranderingen: de digitale transformatie en de energie transitie. Ze werken vanuit 65 businessunits verspreid over het land en leveren oplossingen op maat om opdrachtgevers te helpen bij de uitrol van technologie├źn die toegevoegde waarde leveren aan en zorgdragen voor de planeet. De organisatie heeft van oudsher en wereldwijd een unieke cultuur. De identiteit van de organisatie wordt gevormd door de passie voor techniek, het netwerk van gedecentraliseerde business units, de kernwaarden, de management filosofie en de platte organisatiestructuur, samenkomend in de VINCI Energies Way of Life. Geen mooie marketing maar daadwerkelijk verankerd in de cultuur. Een zeer succesvol bedrijf, waar je veel ondernemerschap en mensgerichtheid tegenkomt. We vertellen je er graag meer over als je in deze rol interesse hebt.

Reageer op deze vacature

Positie

Als gevolg van de sterke groei van de organisatie onder meer door acquisities, is er een toenemende behoefte aan het verder professionaliseren van de VINCI Energies Academy in Nederland met daarbinnen de focus op leiderschapsontwikkeling en talentmanagement. De organisatie is ambitieus en de VINCI Energies Academy wordt van wezenlijk belang beschouwd om actief en op een innovatieve en ondernemende manier in te spelen op de trends in de maatschappij, nu en voor de komende jaren. De VINCI Energies Academy is het development en netwerk centrum van de organisatie en heeft als missie behoud van de unieke cultuur, het faciliteren van leiderschapsontwikkeling en het faciliteren van het decentrale netwerk. Het betreft een nieuwe rol met veel mogelijkheid tot eigen invulling en ondernemerschap. Je rapporteert aan de Corporate Development Directeur, lid van de Raad van Bestuur.

Overige taken en verantwoordelijkheden in deze rol:

  • Je draagt zorg voor het uitbouwen en borgen van het volledige ontwikkelprogramma met daarbinnen bijzondere aandacht voor het op een hoger niveau brengen van leiderschapsontwikkeling en talentmanagement.
  • Je innoveert waar nodig en geeft leiding aan team van 3 medewerkers.
  • Je zorgt voor een breed draagvlak binnen de organisatie zowel nationaal als internationaal.
  • Je onderhoudt een uitgebreid netwerk met directie, HR managers en sponsoren binnen de organisatie en met docenten, leveranciers en academies buiten de organisatie.
  • Je maakt actief onderdeel uit van het internationale VINCI Energies Academy netwerk.

Gewenste achtergrond

Je hebt een duidelijke en verfrissende visie op leiderschapsontwikkeling. Vanwege de sterke netwerkfunctie is relatiebeheer en organisatiesensitiviteit essentieel, ondersteund door sterke communicatieve vaardigheden. Je hebt een informele stijl van communiceren, bent nuchter en combineert strategische denkkracht met een pragmatische aanpak.

  • Je werk- en denkniveau is WO en je hebt een ruime dosis relevante werkervaring in opleidingen met nadruk op leiderschap/management development.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in het bedrijfsleven in een senior danwel management rol. Je hebt een passie voor opleiden en ontwikkelen. Kennis van digitale leeromgevingen is gewenst.
  • Reizen in binnen en buitenland is ook onderdeel van je functie.
  • Je herkent jezelf in de kernwaarden van de organisatie en gedijt goed in een ambitieuze groeiende organisatie waar mensen centraal staan.
  • De Academy wordt vanuit Veghel gerund, hybride werkvormen zijn uiteraard mogelijk.

Geïnteresseerd in deze vacature?