icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

De Volksbank - Manager Reporting Policies - Utrecht

De Volksbank Utrecht

Ben jij een inhoudelijk gedreven financial met verbindende kracht? Krijg jij energie van het werken in een omgeving die in beweging is en wil jij vanuit jouw vakgebied bijdragen aan change? Ben jij een betrokken en inspirerende manager? Dan zou de functie van Manager Reporting Policies die wij momenteel voor de Volksbank zoeken goed bij jou kunnen passen. De Volksbank is de 4e grootste bank van Nederland en de organisatie achter onder andere de duurzame ASN Bank en de nuchtere en no-nonsense SNS Bank. De Volksbank heeft als gezamenlijk motto ‘bankieren met de menselijke maat’.

Reageer op deze vacature

Positie

Als Manager Reporting Policies geeft je leiding aan een team van 7 professionals en ben je een spin in het web binnen de verslaggeving van De Volksbank. Je bent betrokken bij alle relevante, complexe en grote ontwikkelingen op het gebied van de rapportages. Je staat midden in de organisatie en hebt contact met veel verschillende afdelingen binnen finance en daarbuiten. Daarnaast onderhoud je contact met diverse externe partijen.

De Volksbank implementeert momenteel haar nieuwe strategie en daarmee staan interessante ontwikkelingen op stapel. Ze hebben daarnaast te maken met een niet aflatende stroom aan nieuwe vereisten waar hun verantwoording aan moet voldoen, waaronder een steeds verdere integratie van financiële en niet-financiële informatie. Hoe ga jij de beleidskaders voor de verantwoording van de Volksbank voor de komende periode verder ontwikkelen en structureren? Als Manager Reporting Policies ben jij samen met je team een onmisbare schakel in het financiële geweten van de Bank.  

Jouw specifieke aandachtsgebied betreft Reporting Policies en kwaliteitsmanagement die niet alleen voor de volle breedte van de Finance kolom van belang zijn, maar ook voor de Volksbank als geheel. Een belangrijk onderdeel van kwaliteitsmanagement betreft het implementeren, onderhouden, testen en rapporteren over de naleving van het Financial Key Control Framework.

Gewenste achtergrond

  • Afgeronde WO-opleiding met bij voorkeur een postdoctorale opleiding tot registeraccoutant
  • Ervaring met Reporting Policies en IFRS binnen een bank
  • Ruime ervaring met externe en prudentiële verantwoording in de bancaire sector
  • Analytisch sterk, kritisch en vasthoudend
  • Pakt verantwoordelijkheid, komt met ideeën en oplossingen en geeft richting
  • Overtuigingskracht en lef
  • Staat stevig in je schoenen, houdt rug recht
  • Organisatiesensitief en flexibel

Geïnteresseerd in deze vacature?