icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

NN Bank - Head of Financial Management - succesvol ingevuld

NN Bank Den Haag

Ben jij toe aan een volgende stap om je verder te verbreden als talentvolle finance professional in je weg omhoog? Ben je klaar om sturing te geven aan een team van professionals? Heb je goede energie, ambitie, ben je zeer analytisch en snap je het werkveld van een bank? Dan hebben wij wellicht een hele mooie job binnen één van de hardst groeiende banken op dit moment!

OVER NN:

Nationale-Nederlanden Bank N.V. is onderdeel van NN Group, een toonaangevende verzekeraar en vermogensbeheerder die actief is in meer dan 18 landen, met sterke posities in een aantal Europese landen en Japan. De wortels reiken ruim 170 jaar terug. Nationale- Nederlanden Bank biedt haar klanten in Nederland financiële diensten op het gebied van Sparen, Banksparen, Beleggen, Hypotheken en Lenen. Nationale-Nederlanden Bank N.V. is een hard groeiende bank en inmiddels de 5e retail bank van Nederland.

 

 

 

Reageer op deze vacature

Positie

Het Head of Financial Management vervult een spilfunctie binnen NN Bank. Je bent verantwoordelijk voor de financiële besturing van NN Bank. Dit geldt zowel voor alle management rapportages (inclusief kosten en efficiency) als voor de sturing van de balans en business control (waaronder pricing en business cases).

Je rapporteert direct aan de CFO van NN Bank. Als Head of Financial Management ben je bovendien lid van het Finance MT en heb je een vaste rol in onder andere het Balance Sheet Management Committee en het Accouting Committee.

Daarnaast ben je regelmatig betrokken bij strategische trajecten en ben je een belangrijke sparring partner van de CFO en de board en het management team van de bank.

Gewenste achtergrond

Je gaat leiding geven aan het Financial Management team, bestaande uit 12 professionals. Zij zijn in 3 teams ingedeeld:

  • Planning en Control
  • Business Control
  • Balance sheet management & Forecasting

Het Planning en Control team is verantwoordelijk voor de managementrapportages, de financial control en coördineert het meerjarenplan proces. Business control adviseert het management over onder andere over business cases en de financiële besturing van de bank. Balance sheet management en forecasting omvat de uitvoering van eerstelijns rente- en liquiditeitsrisico, kapitaalplanning en P&L forecasting.

Als Head of Financial Management wordt je een belangrijk lid van het Finance MT, je werkt hier nauw samen met onder andere de Head of Treasury en de Head of Financial Accounting. Het MT bestaat uit ervaren Banking professionals die vanuit hun eigen verantwoordelijkheid samen werken om de gezamenlijke doelen te bereiken.

In jouw team heb je zowel te maken met professionals die nog relatief nieuw zijn in hun vakgebied als ook met mensen die al doorgewinterd zijn in hun vak.

Als Head of Financial Management neem je jouw meerjarige ervaring binnen de financiële sector mee waarbij je op de drie relevante onderwerpen (management rapportage, balance sheet sturing en business control) aantoonbare en relevante ervaring hebt.

Naast sterke analytische kwaliteiten en een oog voor detail ben je zelfstartend en nieuwsgierig. Als manager ben je in staat de mensen uit je team te motiveren en tot bloei te brengen. Bovendien is samenwerken voor jou een tweede natuur.

Je bent gedreven, energiek, authentiek, verantwoordelijk, een sterke en prettige manager die het leuk vindt om een brede financiële verantwoordelijkheid te dragen. Verder beschik je over het volgende:

  • Academisch denk- en werkniveau, studierichting in Bedrijfseconomie, Accountancy, Finance, Econometrie of Bedrijfskunde. Een aanvullende RC opleiding is een pré.
  • Ervaring met het sturing geven aan grote financiële teams binnen de bancaire setting.
  • Zeer goed analytisch denkvermogen, sterke communicatieve vaardigheden en resultaatgericht. Vaktechnisch kritisch, bereid de mouwen op te stropen.

Nationale-Nederlanden Bank N.V. vindt het belangrijk dat jij je kunt blijven ontwikkelen. Je krijgt de ruimte en het vertrouwen om te groeien in je carrière en als mens. Door o.a.:

  • Volop training- en opleidingsmogelijkheden in ons Learning & Development Centre
  • Een groot (internationaal) netwerk van collega’s die graag hun kennis met je delen
  • De autonomie om je eigen ontwikkelroute te bepalen

Jij bent meer dan alleen een collega en dat snappen ze bij NN heel goed. Je hebt verschillende rollen in het leven en daar horen keuzes bij. NN stelt jou in staat arbeidsvoorwaarden te kiezen die voor jou belangrijk zijn en aansluiten bij jouw privésituatie. Denk aan het bijkopen van vakantiedagen, of flexibele werktijden. Je vakantiegeld en 13de maand ontvang je maandelijks bij je salaris, daar hoef je niet op te wachten. Je krijgt een NS-Business Card, waarmee je niet alleen snel en gemakkelijk naar kantoor reist, maar ook onbeperkt door heel Nederland, zeven dagen per week.

Geïnteresseerd in deze vacature?