icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Data Governance Quality Lead - Den Haag

Den Haag

Als Data Governance Quality Lead krijg jij de vrijheid om Data Governance binnen een van de meest vooraanstaande pensioen- en vermogensbeheerder van Nederland op te zetten. Door het opstellen van een roadmap speel je een cruciale rol in het creëren van een heldere en kwalitatieve datastroom waarop organisatie weide beslissingen gebaseerd worden. Wil jij hieraan invulling geven door met jouw expertise mee te bouwen aan het nieuw in te richten Center of Expertise? 

Reageer op deze vacature

Positie

Als Data Governance Quality Lead maak je deel uit van het Center of Expertise binnen het Datamanagement Office van Vermogensbeheer. Je werkt nauw samen met het datamanagement OPS -team en bent een kartrekker op het gebied van data governance. Binnen deze positie sla jij de handen in een om data governance naar een volgend volwassenheidslevel te tillen doormiddel van het opstellen van een roadmap. Je speelt een cruciale rol in het inzichtelijk maken van datakwaliteit en gerelateerde data standaarden. Samen met de Manager Data Management vorm jij een front als het gaat om de vertaling van data richting de interne organisatie van Vermogensbeheer. Daarnaast zie je toe op de naleving van het vastgestelde beleid en de opgestelde richtlijnen. 

Gewenste achtergrond

Jij bent een ervaren Data Governance professional die organisaties snel weet te doorgronden en beleid om kan zetten in praktische uitvoering. Stakeholder management is een kant waarin je uitblinkt en je weet vanuit data een verhaal te vertellen. Je gelooft in de enorme waarde van Data Governance en draagt hier met een vooruitziende blik visie op uit. 
Daarnaast herken jij jezelf in de volgende punten: 

  • Academische achtergrond;
  • Minimaal 8 jaar relevante ervaring binnen vermogensbeheer of breder binnen de financiële dienstverlening;
  • Bewezen ervaring met projectmanagement binnen een complex speelveld;
  • Kennis en ervaring met het framework DAMA/DMBOK® is een pré;
  • Goede mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden;
  • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Positief en praktisch ingesteld, leergierig, energiek, doel- en resultaatgericht, stressbestendig, klantgericht en humoristisch. 

Geïnteresseerd in deze vacature?