icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Evita Lokaal - Directeur MVO - Den Haag - succesvol ingevuld

Evita Lokaal Den Haag - Benoordenhout

Evita Lokaal is op zoek naar een energieke, hands-on directeur die zich vertrouwd voelt bij het maatschappelijk ondernemerschap. Het is belangrijk dat de directeur zich thuis voelt in een middelgrote dynamische organisatie waar innovatie hoog in het vaandel staat. Met visie en passie bouw je verder aan de doelstellingen van Evita Lokaal.

Stichting Evita Lokaal is opgericht vanuit zusterbedrijf Evita Zorg. Als thuiszorgorganisatie wordt achter de voordeur veel eenzaamheid en gebrek aan aanbod voor ouderen in de wijk gesignaleerd. Op 25 november 2014 opende Evita Lokaal haar deuren met als doel: een laagdrempelige plek in de wijk te creëren waar men dagelijks een aanbod van zingevende en informatieve activiteiten kan bijwonen die eraan bijdragen dat mensen vitaal ouder worden, zingeving ervaren en goed geïnformeerd zijn. Een plek waar sociale cohesie ontstaat en gelijktijdig een bijdrage aan positieve gezondheid wordt geleverd.

 

Reageer op deze vacature

Positie

Je bent hét gezicht van het Evita Lokaal voor de vaste bezoekers, mantelzorgers en verwijzers en partners vanuit de wijk en stadsbreed. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, organisatie en PR van Evita Lokaal. Je bezoekt senioren in de wijk om met hen in gesprek te gaan over de mogelijkheden en activiteiten bij Evita Lokaal en enthousiasmeert hen om deel te nemen. Je staat stil bij de wensen en behoeften en sluit indien gewenst een Evita abonnement af. Abonnees zijn vroegtijdig in beeld bij de Evita-organisatie, ontvangen extra informatie en bouw zo een vertrouwensband op met zowel het Lokaal als de thuiszorgorganisatie.

Als directeur van Evita Lokaal werk je nauw samen met de collega’s van Evita Zorg en leg je verantwoording af aan het bestuur van de stichting.

 • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en planning, het strategische beleid, de begroting, het jaarplan, innovatie en het behalen van een goed operationeel en financieel resultaat.
 • Je bent actief betrokken bij het netwerk in de wijk en op gemeentelijk niveau actief om Evita Lokaal in beeld te brengen en subsidies te verwerven.
 • Je zorgt voor een gevarieerd, informatief en zingevend programma voor wijkbewoners, klanten en hun mantelzorgers met goed gevulde groepen.
 • Je zorgt voor een gezond vrijwilligersbestand en stuurt gemiddeld 25 vrijwilligers aan die diverse rollen vervullen; o.a. leden van de activiteitencommissie, begeleiders van activiteiten en koks.
 • Je bent verantwoordelijk voor de PR & Marketing met als doel dat het activiteitenaanbod breed onder de aandacht wordt gebracht en de drempel zo laag mogelijk is voor senioren om zich aan te melden bij Evita Lokaal.
 • Je coördineert de Evita abonnementen en bent operationeel verantwoordelijk voor het werven van abonnees, huisbezoeken en bijeenkomsten.

Dagbesteding

 • Je bent verantwoordelijk voor voldoende deelnemers bij de dagbesteding door nauw samen te werken met casemanagers dementie in de wijk en wijkverpleegkundigen van Evita Zorg. Je verzorgt indicaties, ondersteuningsplannen, evaluaties voor de deelnemers en houdt contact met de mantelzorgers.
 • Je zorgt ervoor dat het niveau hoog blijft en de kwaliteit geborgd is.
 • Je stuurt het team van 8 begeleiders en een aantal vrijwilligers aan.
 • Een breed inhoudelijke functie, waarbij je bereid moet zijn om écht in te stappen en het Evita Lokaal verder uit te bouwen!

Gewenste achtergrond

 • Je beschikt over een HBO/WO- werk en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in en aantoonbare kennis van een maatschappelijk betrokken omgeving is een pré
 • Je hebt affiniteit met het werken met ouderen, mantelzorger en vrijwilligers
 • Je hebt organisatorische en leidinggevende capaciteiten en bent goed in het stellen van prioriteiten
 • Je bent zeer dienstverlenend en flexibel waardoor je snel kunt schakelen
 • Je bent empathisch en kunt je goed verplaatsen in de verschillende doelgroepen
 • Je bent een echte verbinder en beschikt over realisatiekracht, probleemoplossend vermogen en je neemt operationele verantwoordelijkheid

Wij zoeken een maatschappelijk ondernemende directeur die geen ervaring in de zorg hoeft te hebben, maar wel op overtuigende wijze kan motiveren waarom deze baan hem of haar past.

Geïnteresseerd in deze vacature?