icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Balance - HR Manager - Randstad - succesvol ingevuld

Balance Randstad

Balance maakt Nederland, vanuit haar rol als civieltechnische en infrastructurele projectenorganisatie,  toekomstbestendiger. Door de pragmatische mentaliteit loopt Balance zichtbaar voorop met advisering, professionalisering, interim- en productdienstverlening. Dit doen ze op het gebied van uiterst actuele en maatschappelijke onderwerpen zoals de energietransitie, gebiedsontwikkeling, mobiliteit & infrastructuur en waterveiligheid. De consultants van Balance nemen initiatief en verantwoordelijkheid, en worden herkend in de markt als echte aanpakkers. Daar is Balance trots op en dit ziet zij als haar grootste kracht. Want de leefomgevingen van de toekomst ontstaan niet door te dromen, maar door te doen.

Balance is ambitieus, groeit 15% per jaar en is volop in ontwikkeling. De organisatie maakt mooie stappen maar is zeker nog niet ‘af’. De afgelopen jaren is er een grote professionaliseringsslag gemaakt onder andere binnen Finance en IT. Ook binnen HR kunnen nog verbeteringsslagen gemaakt worden. Doel is om een toekomstbestendige en professionele supportorganisatie te realiseren, die waarde toevoegt aan de organisatie en daarmee aan de klant.

Reageer op deze vacature

Positie

Binnen deze context is Balance op zoek naar een moderne, ambitieuze en stevige

                                                   HR Manager

Deze nieuw te werven HR Manager rapporteert aan de Directie en is de manager van het HR Team bestaande uit een Learning & Development adviseur en een HR Support medewerker. De HR Manager is onderdeel van het MT. Daarnaast is de HR Manager functioneel  en inhoudelijk betrokken bij de Resource Managers binnen de Business Units en werkt incidenteel samen met de Recruiters.

De HR Manager is primair verantwoordelijk voor het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van de HR visie & strategie met als doel de organisatiedoelstellingen te bereiken en in het bijzonder de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers te versterken. Hierin is hij of zij een stevige sparringpartner voor de Directie en (business unit) managers. Daarnaast is de HR Manager verantwoordelijk voor de gehele HR-cyclus, bijvoorbeeld een aantrekkelijk beloningsbeleid, onderhoudt hij of zij contact met de OR en Young Balance en is hij of zij de aanjager van initiatieven rondom vitaliteit, medewerkerstevredenheid en het versterken van de Balance Cultuur.

Gewenste achtergrond

  • Academisch denk- en werkniveau en minimaal 7 jaar HR ervaring in HR adviesrol;
  • Bij voorkeur leidinggevende ervaring en ervaring met het functioneel aansturen van professionals in de zakelijke dienstverlening / consultancy branche;
  • Ruime kennis van en praktische ervaring met actuele thema’s waaronder duurzame inzetbaarheid, het ontwikkelen van medewerkers,  performance management, beloning en medewerkerstevredenheid, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en andere relevante wettelijke regelingen;

Daarnaast bezit de toekomstige HR Manager de volgende competenties:

  • Houdt ervan om te schakelen van strategisch naar tactisch en operationeel HR;
  • Gedijt goed in een omgeving met kritische, ambitieuze en inhoud gedreven professionals;
  • Kan richting geven, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen;
  • Maakt makkelijk de verbinding en onderhoudt contacten met verschillende stakeholders;
  • Is organisatiesensitief en geeft gevraagd en ongevraagd advies;
  • Neemt initiatieven, is slagvaardig en kan veel ballen in de lucht houden.

Geïnteresseerd in deze vacature?