icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Stibbe - Risk & Compliance Officer - Amsterdam - ingevuld

Stibbe Amsterdam

Organisatie

Stibbe is een toonaangevend advocatenkantoor met kantoren in Amsterdam, Brussel, Luxemburg en branch offices in Londen en New York. Als gespecialiseerd advocatenkantoor werkt Stibbe in multidisciplinaire teams met als doel pragmatisch advies te geven. Stibbe staat dicht bij haar cliënten en onderhoudt een nauwe zakelijke relatie met zowel lokale en multinationale ondernemingen als met publieke instellingen en openbare autoriteiten.  

Binnen Stibbe heerst een dynamische en inclusieve cultuur, die talent koestert en mensen aanmoedigt om te slagen. Stibbe investeert dan ook veel in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen, zodat ze aan de top blijven. Door sterke banden met de academische wereld blijft Stibbe vooroplopen bij de juridische ontwikkelingen. Stibbe is het eerste advocatenkantoor ter wereld dat zowel medewerkers als cliënten naar het MBA Highlights Program aan de INSEAD Business School stuurt. 

Reageer op deze vacature

Positie

De juridische dienstverlening wordt in toenemende mate met een maatschappelijk normenkader en wet- en regelgeving geconfronteerd. Vanuit de financiële kolom investeert Stibbe al ruim vijf jaar in een breed gedragen Risk & Compliance beleid.  

Het Risk & Compliance team bestaat op dit moment uit één Risk & Compliance Officer en twee medewerkers en ressorteren onder de CFO. Dit team wordt uitgebreid met een tweede Risk & Compliance Officer. Binnen dit team staat de Risk & Compliance Officer in direct contact met alle medewerkers van Stibbe; het bestuur, de partners en stafhoofden en cliënten. De belangrijkste werkzaamheden van de Risk & Compliance Officer zijn: 

  • Het ontwikkelen, opstellen en uitvoeren van het algemene beleid en procedures met betrekking tot Risk & Compliance; zorg dragen voor naleving van wet- en regelgeving zoals de Wwft, DAC6, AVG en de beroepsregels van advocaten en notarissen; 

  • Zorgdragen voor een passende Risk & Compliance cultuur; het vergroten van kennis en draagvlak binnen de organisatie door onder andere het verzorgen van trainingsprogramma’s; 

  • De controle op en coördinatie van de algemene voorwaarden van cliënten – inclusief het bewaken van speciale afspraken met cliënten. 

Als Risk & Compliance Officer ben je de contactpersoon voor interne en externe adviseurs. Je staat direct in contact met externe organisaties zoals het Bureau Financieel Toezicht (BFT), Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en de  Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). 

Gewenste achtergrond

Als Risk & Compliance Officer heb je ruime ervaring binnen de zakelijke/ financiële dienstverlening - bij voorkeur binnen een partneromgeving. Je hebt een afgeronde studie Nederlands Recht en bij voorkeur een postdoctorale opleiding Compliance & Integriteit Management. Je bent een gerespecteerde business partner, die te allen tijde een onafhankelijke rol inneemt.  

Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en je communicatieve vaardigheden stellen je in staat goede relaties op te bouwen. Je bent een stevige adviseur, die op basis van inhoud en argumenten weet te overtuigen. 

Je bent een zelfstarter, die op een gestructureerde wijze werkt en met een praktische instelling tot verbeteringen komt van processen en procedures.  

Tenslotte ben je een teamspeler, die de ‘drive’ en doorzettingsvermogen bezit om zaken succesvol af te kunnen ronden. 

 

Geïnteresseerd in deze vacature?