icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

BeFrank - Compliance Officer/Pensioenjurist - Amsterdam - Succesvol ingevuld

BeFrank Amsterdam

Voor BeFrank, de meest moderne Premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland, zoeken wij een doortastende en klantgerichte Compliance Officer met gedegen pensioen juridische ‘know-how’.  

BeFrank is een snelgroeiende, jonge en 24/7 online pensioenorganisatie, die zorgt voor een frisse wind binnen de Nederlandse pensioensector. Als zelfstandig label onder de NN Group kenmerkt BeFrank zich door lef, innovatiedrang en klantgericht denken. In dit moderne bedrijf werken circa 100 medewerkers, binnen een energieke en ondernemende bedrijfscultuur, elke dag hard om het beste pensioenproduct te leveren.  

Reageer op deze vacature

Positie

Als Compliance Officer bij BeFrank ben je een echte allrounder. Je maakt deel uit van het team Compliance, Risk & Security. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor het Compliance Management, met een diversiteit aan aandachtsgebieden. Je ziet toe op compliance risico's binnen alle afdelingen van BeFrank en onderhoudt contacten met verschillende stakeholders, waaronder belanghebbend business management of juristen binnen de NN Group. De korte lijnen binnen BeFrank, kenmerken zich in deze rol, door jouw directe ‘report’ aan de eindbaas van BeFrank. 

Om voor te blijven lopen op concurrentie blijft BeFrank innoveren en is Compliance binnen volop in beweging. Ontwikkelingen op het gebied van automatisering, security, de vertaling van nieuwe wet- en regelgeving naar de operationele bedrijfsvoering maken jouw functie uitdagend. Jij als Compliance Officer draait mee op uiteenlopende projecten, en wordt in een vroeg stadium betrokken om risico’s af te dekken. Je handelt vanuit jouw rol kritisch en realistisch, maar bent ook een echte BeFranker: die denkt in kansen en mogelijkheden. De werkzaamheden binnen deze positie zijn divers en vragen dat je op verschillende niveaus stevig en helder kan communiceren. 

 

WERKZAAMHEDEN 

 • Het bewaken en naleven van Compliance richtlijnen zonder innovatiekracht te veel te beperken, om bijvoorbeeld best practices vanuit de NN Group op een BeFrank-stijl te vermarkten; 
 • Het waarnemen en signaleren van mogelijke (compliance) bedrijfsrisico’s in bedrijfsprocessen, om deze vervolgens opzoek te gaan naar passende oplossingen. 
 • Het optreden als sparringpartner voor de business als het gaat om compliance, maar ook het gevraagd en ongevraagd advies geven om de compliance bewustwording en het eigenaarschap in de business verder te verbeteren; 
 • Het adviseren, op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau, bij diverse (IT) projecten; 
 • Het doorlopen van de compliance management cycle, zoals het (mede met de business) bepalen van beleid, het monitoren op naleving en/of verbeteren van controls en het periodiek rapporteren van bevindingen. 

Gewenste achtergrond

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, en beschikt bij voorkeur over een afgeronde academische opleiding in Rechten; 
 • Je hebt tussen de 6 en 10 jaar relevante werkervaring; 
 • Je bent een (pensioen)jurist; 
 • Je hebt ervaring in de financiële sector, waarbij pensioenkennis een must is; 
 • Je beschikt over actuele kennis op het gebied van wetgeving (zoals de Pensioenwet, de Wwft, de Wft, Wet op de Privacy en de Sanctiewet); 
 • Je bent een sterke ‘communicator’, toegankelijk voor collega’s en inspireert tot verbetering; 
 • Je staat stevig in schoenen en hebt overtuigingskracht; 
 • Je houdt van veel verantwoordelijkheid, want bij BeFrank run je jouw eigen ‘toko´;  
 • Je bent een moderne Compliance Officer die de stakeholder dynamiek begrijpt binnen een moeder – dochter structuur NN/BeFrank. 

Geïnteresseerd in deze vacature?