icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

KWF Kankerbestrijding – Finance Lead - Amsterdam - succesvol ingevuld

KWF Amsterdam

Ben jij een maatschappelijk betrokken Finance Lead, die overzicht kan houden in een steeds veranderende omgeving? Ben jij klaar voor de nieuwste manier van werken en wil jij bedragen aan de toekomst van ‘operational excellence’ bij de grootste NGO van Nederland? Voor onze klant KWF Kankerbestrijding zijn wij dan op zoek naar jou!

KWF ondersteunt met haar activiteiten patiënten in elke fase van het leven. Voor mensen die nog geen kanker hebben, maar ook mensen die niet meer beter worden. Met circa 230 collega’s werk je bij KWF aan minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven van kanker patiënten. KWF heeft haar organisatie in de afgelopen periode getransformeerd naar een ander besturingsmodel ingericht naar holacratische principes.

Volgens dit principe werk je flexibel binnen verschillende cirkels. In deze functie geef je richting aan drie subcirkels van de Finance cirkel, namelijk Planning & Control, Inkoop en Accounting. Je bent trekker van de cirkel Planning & Control & Inkoop. De cirkel Accounting heeft haar eigen trekker.

Reageer op deze vacature

Positie

Wat ga je doen?

Je zorgt voor de samenhang, overzicht en coördinatie van de cirkels. Een goed lopende planning & control cyclus, een professioneel inkoopproces en uitstekende samenwerking met de cirkel Accounting. Je fungeert je als rechterhand van de CFO/COO en ben je gericht op verbetering en professionalisering van je cirkels en de brede finance organisatie. Je signaleert verbetermogelijkheden, vertaalt deze naar concrete projecten en resultaten en neemt de medewerkers mee in de verandering.

Meer specifiek zorg je ervoor dat je efficiënt en kwalitatief goed;

 • Zorg draagt voor goede aansluiting en samenwerking tussen jouw cirkels;
 • De teamleden uit jouw cirkels individueel en als team naar een hoger niveau tilt door vakinhoudelijke én persoonlijke coaching;
 • Duidelijk keuzes maakt en prioriteiten stelt;
 • Adequaat (financieel) inzicht hebt en acteert op risico’s;
 • Fungeert als bent sparringpartner voor andere cirkeltrekkers;
 • (Financiële) inzichten rapporteert en zorgt voor vergelijkende informatie in een continue veranderende organisatiestructuur.

Gewenste achtergrond

Wie ben jij?

De nieuwe Finance Lead van KWF Kankerbestrijding is pragmatisch en een sterke analyticus, die goed is in het maken- en houden van overzicht, maar kan inzoomen waar nodig. Je hebt hoog probleemoplossend vermogen, je staat stevig in je schoenen en je streeft naar Operational Excellence. Verder herken jij je in de volgende;

Achtergrond

 • Afgeronde relevante universitaire opleiding (bijvoorbeeld aan Accountancy, Bedrijfseconomie of Finance & Control), aangevuld met een RA of RC-opleiding;
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring als senior controller en/of finance manager;
 • Aantoonbare ervaring in change management.

Competenties

 • Je bent een zelfstarter, komt met verbetersuggesties en neemt initiatief;
 • Je hebt sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden en je maakt gemakkelijk verbinding; 
 • Je hebt een gezonde levensstijl;
 • Je ziet uitdagingen, geen problemen. Een continu veranderende werkomgeving zie je als een uitdaging.


Denk jij dat jij de nieuwe Finance Lead van het KWF bent? Solliciteer direct via de knop hieronder. 
Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Geïnteresseerd in deze vacature?