icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

De Volksbank - HR Governance Manager - succesvol ingevuld

De Volksbank Utrecht

De Volksbank is de drijvende kracht achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Samen vormen ze de vierde bank van Nederland met een balanstotaal van € 61 miljard. Met 3,2 miljoen klanten en een kleine 3000 medewerkers financieren ze hypotheken, beheren ze spaargeld en bieden ze 1,5 miljoen klanten een betaalrekening.

De Volksbank is een bank die zich aanpast aan de wensen van klanten in plaats van andersom. Die luistert en die er is voor mensen. In voor- én tegenspoed. De missie van de Volksbank is: bankieren met de menselijke maat. Groot genoeg om de persoonlijke ambities van de werknemers waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. De cultuur van de Volksbank is informeel en down-to-earth.

Reageer op deze vacature

Positie

Voor het HR team van De Volksbank zoeken we een

HR Governance Manager

Als HR Governance Manager ben je adviseur van het MT HR op het gebied van meerdere governance aandachtsgebieden: Business Risk Management, HR jaarplanning, KPI’s, KRI’s en HR Jaarkalender. Je bent hiervoor het eerste aanspreekpunt voor HR directeur en alle interne en externe stakeholders.

In jouw rol zorg je voor een passende risk-awareness binnen HR. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, challengt de MT-leden en faciliteert een adequaat proces van risicobeheersing. Hierin werk je nauw samen met tweedelijns Risk binnen de Volksbank.

  • Je faciliteert het MT HR bij het maken van een HR Jaarplan (OGSM), passend bij de missie en strategie van de Volksbank, en het inrichten van de HR KPI’s en KRI’s. Hierbij zorg je tevens voor adequate monitoring en een actueel inzicht in de voortgang. Vanuit je rol ben je hierin responsible en werk je nauw samen met het MT om HR op koers te houden. Je rapporteert rechtstreeks aan de HR Directeur en daarnaast heb je een functionele lijn richting het MT HR.

Gewenste achtergrond

Je hebt een sterk analytisch vermogen waarbij je goed in staat bent vanuit overzicht en scherpe analyses je rol te pakken en initiatieven te nemen. Als stevige gesprekspartner heb je impact en ben je in staat om je stakeholders te overtuigen. Hierbij werk je klantgericht en ben je gericht op een constructieve samenwerking. Door het geven van ongevraagd advies en het laten horen van een ander geluid, ben jij staat om samen met anderen te vernieuwen en te verbeteren. Hierbij werk je planmatig en zorgvuldig en overzie je het geheel. Tot slot ben je flexibel en resultaatgericht.

 

Verder heb je:

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding op dit niveau.
  • Tenminste 10 jaar relevante werkervaring, waarvan 5 jaar binnen een HR-functie.
  • Ruime ervaring als adviseur en met het sturen op besluitvorming, adviesvaardig op Senior Management niveau.
  • Ruime kennis en ervaring op het gebied van (niet financieel) risicomanagement. 
  • Brede kennis en ervaring op het gebied van het opzetten en monitoren van (HR) jaarplanning en het definiëren van en sturen op KPI’s en KRI’s.

Geïnteresseerd in deze vacature?