icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Dirkzwager - Head of HR - Arnhem - succesvol ingevuld

Dirkzwager - kennisintensieve omgeving in transitie Arnhem en Nijmegen

Dirkzwager is de grootste en meest toonaangevende juridische en fiscale dienstverlener buiten de Randstad. Bij Dirkzwager werken 300 professionals waaronder 145 ambitieuze en gemotiveerde juridische en fiscale specialisten die geïntegreerde dienstverlening leveren waarbij interne samenwerking centraal staat. De organisatie behoort al enige jaren tot de top 3 in de lijst 'Most Attractive Employers (law) '.

Dirkzwager is innovatief, gedreven en toekomstgericht. Ook in de strategische doelstellingen die gericht zijn op innovatie en verandering, vind je dat terug. Dirkzwager is volop in ontwikkeling, maakt als organisatie mooie stappen maar is zeker nog niet ‘af’. Zo wordt er onder andere hard gewerkt aan de transitie en professionalisering van Business Services. Doel is om een toekomstbestendige en professionele supportorganisatie te realiseren, die waarde toevoegt aan de organisatie en daarmee aan de klant.

Reageer op deze vacature

Positie

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Head of HR met brede, maar ook diepe expertise op het gebied van HR. Deze Head of HR wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van, en het zorgdragen voor de executie van de HR strategie binnen Dirkzwager, in lijn met de business strategie. De ambities van het Bestuur zijn hoog en HR speelt een essentiële rol in de transitie die momenteel gemaakt wordt. Dit doe je samen met een HR afdeling van 7 HR professionals en daarnaast werk je samen met de verantwoordelijke bestuurder en de andere MT-leden om gezamenlijk de ambities van Dirkzwager verder vorm te geven. De kandidaat voelt zich thuis in een dynamische en veranderende omgeving met professionals en heeft een fit de nuchtere, toegankelijk, positieve en persoonlijke cultuur van Dirkzwager.

Gewenste achtergrond

  • Afgeronde WO opleiding.
  • Ruime ervaring in het HR vak bij voorkeur binnen een kennisintensieve omgeving.
  • Ervaring met het begeleiden van een transitie en cultuurverandering.
  • Ervaring met het aansturen van professionals.
  • Diepgaande en actuele kennis van de huidige ontwikkelingen op HR over de volle breedte van het vak.
  • Initiatiefrijk, innovatief en daadkrachtig. Snelle, analytische denker met een open mind en blik naar buiten.
  • Denkt in oplossingen en is organisatiesensitief.
  • Communiceert helder, maakt zaken niet ingewikkeld en is resultaatgericht.
  • Stevige gespreks- en sparringpartner voor de partnergroep.

Geïnteresseerd in deze vacature?