icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

De Volksbank - HR Lead Analytics – succesvol ingevuld

Volksbank Utrecht

Heb jij passie voor het naar een hoger plan tillen van HR op het gebied van metrics en analytics? Ben je conceptueel sterk en creatief? Dan ben jij de HR Lead Analytics die we voor onze opdrachtgever, de Volksbank, zoeken. Wellicht wist je nog niet dat de Volksbank de 4e grootste bank van Nederland is en de organisatie is achter onder andere de duurzame ASN Bank en de nuchtere en no-nonsense SNS Bank. De Volksbank heeft als gezamenlijk motto ‘bankieren met de menselijke maat’.

Reageer op deze vacature

Positie

Zo ziet jouw baan eruit

HR analytics is een vakgebied dat binnen de Volksbank steeds volwassener wordt. Zij zijn op zoek naar jou als jij degene bent met een visie hoe de Volksbank dit vakgebied steeds verder kan ontwikkelen en daarmee de stap kan maken naar onder meer predictive HR analytics. Je bent in staat om je omgeving mee te nemen in die visie door het visualiseren van de data. Je krijgt energie van het bouwen aan datasets en dashboards, maar je bent ook sterk in gesprek met HR en het management van de business en kunt hen inspireren en overtuigend adviseren over hoe beslissingen te nemen op basis van de data.

Je coacht een team met drie andere data-engineers en maakt met het team onderdeel uit van de afdeling Organisatie binnen HR. In je rol fungeer je als aanspreekpunt en sparringpartner voor de meest uiteenlopende en complexe datavragen vanuit HR en de business. Met jouw frisse blik gericht op vernieuwing en verbetering voer je samen met je collega’s data-gedreven verbeteringen door.

Gewenste achtergrond

Jouw kwaliteiten

Voor de Volksbank zijn we op zoek naar een nieuwsgierige, communicatief sterke en ervaren HR Analytics Lead. Om succesvol te zijn in deze positie is het nodig dat je analytisch en technisch sterk bent en daarnaast overtuigend en krachtig in de uitvoering en advies. Hierbij leg je gemakkelijk de verbinding met collega’s met en zonder technische achtergrond, zowel binnen als buiten HR.

  • Master + minimaal 5-7 jaar werkervaring, bij voorkeur ook in HR werkveld en/of consultancy of research
  • Data- en programmeerkennis op gebied van Analytics en datavisualisatie (Tableau)
  • Ruime ervaring met Excel; ervaring met AFAS Profit is een pré
  • Ervaring met coaching en ontwikkeling van collega’s
  • Affiniteit met organisatieontwikkeling

Geïnteresseerd in deze vacature?