icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

MN - Senior Impact Investor - succesvol ingevuld

MN Den Haag

Voor onze opdrachtgever MN zijn we op zoek naar een Senior Impact Investor. MN is een maatschappelijk betrokken vernieuwer in de pensioen- en verzekeringssector die met circa 1000 medewerkers een vermogen van circa € 130 miljard euro beheert. Ze werkt hiermee aan de financiële toekomstvoorziening van bijna 2 miljoen mensen. Dat doet MN door de uitvoering van pensioen- en sociale regelingen en verzekeringen voor haar opdrachtgevers. Naast het uitvoeren van deze taken adviseren zij hun opdrachtgevers.

Reageer op deze vacature

Positie

Als Senior Impact Investor ben je de geëngageerde denker binnen het Verantwoord Beleggen team. Je adviseert over ESG-aspecten en werkt aan de integratie van ESG in productstrategieën van alle asset classes. Welke keuzes kunnen we op sub-thema’s als klimaat of mensenrechten maken? Wat is de impact van die keuzes? En hoe kunnen we wat we belangrijk vinden ook in de praktijk integreren in onze beleggingen? Samen met je collega’s binnen Fiduciair Advies bedenk en bepaal je de productstrategieën van overmorgen.

Gewenste achtergrond

Om succesvol te zijn in deze rol zijn we op zoek naar een enthousiaste ‘duurzaamheidsdenker’ die werk van zijn/haar idealen wil maken en beseft dat institutioneel vermogensbeheer één van de aanjagers van verandering kan zijn. Je koppelt financieel analytisch inzicht aan overtuigingskracht en effectiviteit in een complexe organisatie. Je deinst er niet voor terug om grote bedrijven en/of portefeuillemanagers op verbeterkansen te attenderen.

Functie eisen:

  • Financieel/economische WO-achtergrond
  • 10 jaar relevante werkervaring bijvoorbeeld binnen vermogensbeheer/ vermogensbeheer advies.
  • Bewezen interesse in Impact Investing, bekend met sustainable development goals

 Competenties: 

  •  Analytisch sterk, maar ook in staat inzichten krachtig te presenteren
  • Strategisch en tegelijk uitstekend in stakeholder management
  • Gericht op lange termijn en ook in staat zaken terug te brengen naar het hier en nu
  • Gezicht van impact beleggen zowel binnen als buiten de organisatie

Geïnteresseerd in deze vacature?