icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

A&O - Compliance Officer - succesvol ingevuld

Allen & Overy Amsterdam

Voor onze opdrachtgever Allen & Overy zijn wij op zoek naar een Compliance Officer

Allen & Overy stimuleert de ontwikkeling van topadvocaten door hen optimaal te faciliteren en uit te dagen. De organisatie gelooft in de kracht van een grenzeloze samenstelling van teams met een open en inclusieve bedrijfscultuur. Hiermee behaalt zij mondiale successen voor cliënten en waarborgt zij de hoogste kwalitatieve juridische dienstverlening.

Compliance – de norm

De juridische dienstverlening wordt in toenemende mate met een maatschappelijk normenkader en wet- en regelgeving geconfronteerd. Allen & Overy hecht in al haar kantoren aan een gedragen risk en compliance beleid. Niet alleen vanuit toezicht, privacy- of sanctiewetgeving optiek maar ook vanuit ethiek & gedrag wil het kantoor Amsterdam vooroplopen.

Informatie voorziening en medewerkers (on)gevraagd van advies voorzien staat binnen compliance centraal. Draagvlak creëren en countervailing power bieden binnen een partnerorganisatie is een uitdaging; echter gesteund door de Bestuursvoorzitter en deel uitmakend van het Amsterdams Risk Committee is er ruimte om een compliance beleid neer te zetten dat aansluit bij het mondiale cliëntacceptatie- & informatiebeveiligingsbeleid van Allen & Overy.

Compliance vervult een spilfunctie binnen de organisatie en weet (uiteenlopende) belangen met elkaar verenigen en kwaliteit te borgen. Cruciaal hierbij is het onderhouden van een netwerk van in- en externe stakeholders (zowel binnen kantoor Amsterdam als Londen).

Reageer op deze vacature

Positie

De Compliance Officer

Als Compliance Officer zorg je dat partners, advocaten, (kandidaat-)notarissen en support medewerkers van Allen & Overy Amsterdam zich bewust zijn van compliance gerelateerde risico’s en de impact van wet- en regelgeving.

De belangrijkste werkzaamheden:

  • Je geeft vanuit jouw onafhankelijke rol gevraagd en ongevraagd advies aan het MT, partners en medewerkers over compliance en integriteit vraagstukken.
  • Je vertaalt wet- en regelgeving naar verplichtingen die van belang zijn voor de organisatie; als lid van het Business Continuity Team zorg je voor kennisoverdracht en kwaliteitsborging.
  • Operationeel ben je actief betrokken bij het toetsen van engagement letters, Customer Due Diligence procedures en data privacy wetgeving.
  • Je identificeert compliance risico’s en in voorkomende gevallen ben je sterk adviserend bij het vinden van een oplossing bij compliance incidenten en hoe incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.
  • Je bent het centrale aanspreekpunt voor externe partijen zoals de Nederlandse Orde van Advocaten en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Gewenste achtergrond

 Jouw achtergrond

  • Afgeronde opleiding Nederlands Recht bij voorkeur aangevuld met postdoctorale opleiding Compliance & Integriteit Management.
  • Minimaal 10 jaar ervaring binnen Compliance in een (internationale) partneromgeving / ‘professional services’.
  • Bewezen eigen visie op Compliance.

Geïnteresseerd in deze vacature?