icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

DNB - Senior communicatieadviseur en coördinator Toezicht - succesvol ingevuld

DNB Amsterdam

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Het is een organisatie die iedereen kent en waar iedereen direct of indirect wel mee te maken heeft. Als communicatieadviseur en coördinator ben je accounthouder voor Toezicht. Je hebt een centrale rol op strategisch niveau en bent verantwoordelijk voor de positionering van deze kerntaak bij projecten en issues met een grote maatschappelijke impact.

Reageer op deze vacature

Positie

Je vervult een regierol bij de communicatie over actuele, soms publicitaire hoge risico’s dossiers in nauwe samenwerking met de woordvoerder en andere adviseurs. Je geeft een actieve invulling aan het nieuw op te zetten themagerichte communiceren.

Wat ga je precies doen?

 • Je adviseert de directie van De Nederlandsche Bank.
 • Je stelt strategische communicatie- en beïnvloedingsplannen op, waarbij communicatie als instrument wordt ingezet bij het toezicht op financiële instellingen.
 • Je geeft invulling aan themagerichte communicatie gericht op het publiek en de maatschappij en bouwt deze uit. Hierbij is het bijdragen aan het vertrouwen in de financiële sector een belangrijk onderdeel.
 • Je verzorgt de projectcommunicatie bij langlopende projecten: zowel in- als extern.
 • Je bent de spin in het web binnen de afdeling: je zorgt dat de communicatieplannen van het cluster door vertaald worden naar concrete acties en producten. In het verlengde daarvan ben je opdrachtgever aan de redactie, vertalers, publieksvoorlichters, repro, web beheer en externe bureaus. Waar nodig ben je in staat ook zelf hands on werk te verrichten.

Gewenste achtergrond

Je werkt als senior communicatieadviseur bij de stafafdeling Communicatie. De projecten en issues waar onze afdeling bij betrokken is, zijn zeer uiteenlopend en vaak van groot maatschappelijk belang. Er werken zo’n 40 collega’s in uiteenlopende disciplines zoals persvoorlichting, vertalingen, webbeheer, redactie en consumentenvoorlichting. De sfeer is open en informeel, de collegialiteit groot. Je werkt zelfstandig en je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen projecten – maar we helpen elkaar ook, we sparren samen en we zijn scherp in onze adviestaak. We kunnen goed omgaan met deadlines, we zijn gewend aan flexibiliteit in ons werk, zowel qua planning als inhoudelijk.

Binnen de afdeling Communicatie wordt per kerntaak van DNB (Monetair Beleid, Betalingsverkeer en Toezicht) gewerkt in een tandem van een senior communicatieadviseur en een woordvoerder, zij vormen een hecht team. Als communicatieadviseur ben je het eerste aanspreekpunt op communicatie-gerelateerde zaken binnen de organisatie. Als communicatieadviseur Toezicht is geen dag hetzelfde.

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.500,-- en maximaal € 7.000,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Geïnteresseerd in deze vacature?