icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

DNB - Afdelingsmanager Internationale Verzekeringsgroepen - succesvol ingevuld

DNB Amsterdam

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De afdeling Internationale verzekeringsgroepen (IVG) is bij DNB verantwoordelijk voor het prudentiële toezicht op de twee grootste Nederlandse internationale verzekeringsgroepen, Aegon Groep en NN Groep. Als Afdelingsmanager Internationale Verzekeringsgroepen ben je het aanspreekpunt van een team toezichthouders. Je team is intensief betrokken bij onderwerpen als financiële soliditeit, kapitaalbeleid, risicomanagement en het gebruik van interne modellen, maar ook bedrijfsmodel en strategie, gedrag en cultuur, en insurtech komen voorbij. Je bent onderdeel van het Management Team Verzekeraars en in de dagelijkse praktijk werk je veel samen met afdelingshoofden van toezicht verzekeraars. Een bijzonder uitdagende en maatschappelijk relevante functie waarbij een sterk analytisch vermogen en uitstekende management vaardigheden van belang zijn!       

Zo doe je dat als Afdelingsmanager Internationale Verzekeringsgroepen bij DNB

De verzekeringssector staat voor grote uitdagingen, onder andere door de lage rente, de toenemende concurrentie en de technologische ontwikkelingen. Je belangrijkste verantwoordelijkheid als manager is leiding geven aan en coachen van een team van 13 positief-kritische gedreven professionals met een uiteenlopende achtergrond die jou op hun beurt ook scherp houden. Dit zijn professionals van wie oordeelsvorming wordt verwacht, ook in complexe dossiers en onder hoge druk. Als manager zorg je ervoor dat de toezichthouders de werkzaamheden op een goede manier uitvoeren. Dit betekent dat je afdeling altijd beschikt over de juiste kennis en kunde en dat je een constructieve relatie onderhoudt met de sector. Jij zorgt ervoor dat je de op hoogte bent van nieuwe en relevante ontwikkelingen in de branche om te borgen dat het toezicht met de juiste scope wordt uitgevoerd én dat instellingen aan de slag gaan met de bevindingen.

Reageer op deze vacature

Positie

De afdeling Internationale verzekeringsgroepen maakt deel uit van de divisie Toezicht verzekeraars en houdt toezicht op twee grote internationale verzekeringsgroepen in Nederland: Aegon Groep en NN Groep. Het toezicht op de buitenlandse dochters van deze verzekeringsgroepen wordt uitgeoefend in samenwerking met nationale toezichthouders van de betreffende landen via het College of Supervisors. Belangrijk uitgangspunt van ons toezicht is de bescherming van de rechten van belanghebbenden, en vooral polishouders van verzekeraars. De divisie Toezicht verzekeraars werkt permanent aan financiële soliditeit van de sector, waarbij Solvency II een belangrijke basis vormt voor het toezicht. De afdeling IVG kijkt naar de financiële en operationele risico’s, gedrag- en cultuurrisico’s, governance- en integriteitsrisico’s bij instellingen onder haar toezicht en werkt daarbij samen met de diverse expertisecentra binnen DNB. Je komt terecht in een multidisciplinair en hecht team, divers qua opleiding en profiel. De sfeer is no-nonsense en informeel, collega’s staan voor elkaar klaar en helpen elkaar als dat nodig is. Er is veel hoogwaardige kennis en expertise beschikbaar, zowel binnen de nationale als binnen de internationale context.

 

 

 

Gewenste achtergrond

Bij DNB werk je vooral met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog en de samenwerking met interne en externe partijen vraagt om goede contactuele eigenschappen en sociale intelligentie. Ook in internationaal verband weet je effectief je weg te vinden. In je stijl ben je te herkennen als leider, meewerkend voorman en inspirator met sterke interpersoonlijke vaardigheden. Je bent analytisch scherp, innovatief, vasthoudend, je beschikt over een afgewogen oordeelsvorming en je stuurt op resultaat (kwaliteit, kwantiteit, tijdigheid) en gedrag. Je bent doortastend en energiek, een strategisch denker en een teamgericht leider. In gesprekken met onder toezicht staande instellingen durf je de confrontatie aan te gaan terwijl je tegelijkertijd de relatie open en constructief weet te houden.

 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring in de financiële sector en je beschikt over ruime expertise op het gebied van financiële en/of operationele risico’s en hebt brede kennis van de producten en processen in die sector.
 • Je beschikt over ervaring in het aansturen van een gemêleerd team van hoogopgeleide professionals met uiteenlopende kennisgebieden en vaardigheden.
 • Je hebt ruime ervaring met het managen van stakeholders, zowel intern als extern.
 • Ervaring met (toezicht op) verzekeraars of verzekeren is een pré net als ervaring met risk management, asset management, compliance en accountancy.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling al schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 6.300,-- en maximaal € 9.000,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. En waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

 

 

Geïnteresseerd in deze vacature?