icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

DNB – Manager Afdeling Inkoop/Head of Procurement - succesvol ingevuld

DNB Amsterdam

Werken bij DNB is werken aan vertrouwen en aan financiële stabiliteit. Daarbij heeft DNB een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De komende jaren zal DNB zich tijdelijk gaan huisvesten op een andere locatie, waarna zij in 2025 weer terug zullen keren in een totaal gerenoveerd pand aan het Frederiksplein.

Met jouw team draag je bij aan een doelmatig en rechtmatig inkoopbeleid, zodat we publiek geld verantwoord, transparant en controleerbaar besteden. Met jouw visie op strategische inkoop ben je als Manager Afdeling Inkoop/Head of Procecurement bepalend voor heel DNB!

De afdeling Inkoop maakt een transitie door van ‘expertisecentrum aanbestedingsprocedures’ naar een brede inkoopadviesafdeling. Jij krijgt de opdracht om deze transitie te begeleiden en de inkoopfunctie verder te professionaliseren. Je neemt processen en inrichting onder de loep en je bent verantwoordelijk voor optimalisatie van het DNB-brede contract- en leveranciersmanagement. Beleidsspeerpunten daarbij zijn duurzaamheid, circulariteit en social return.

 

Reageer op deze vacature

Positie

Je maakt deel uit van het management team van de divisie Bedrijfsvoering. Samen met de divisiedirecteur en je collega afdelingsmanagers ben je verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen van de divisie: optimale dienstverlening waarmee we alle medewerkers van DNB faciliteren zodat DNB haar kerntaken effectief, efficiënt en flexibel kan uitvoeren. 

Je bent verantwoordelijk voor de integrale aansturing van jouw afdeling, dus personeelsbeleid, budgetten en automatisering. Je stuurt een team aan van 25 medewerkers. Je motiveert hen vanuit jouw vakgebied. Je functioneert als hun sparringpartner en zorgt voor de juiste kennis en competenties binnen jouw team. Je stimuleert verandering, je draagt bij aan veranderbereidheid en je bevordert de teambinding en samenwerking binnen de afdeling en met andere afdelingen.

 • Je draagt de strategie uit van DNB, van de divisie Bedrijfsvoering en van de afdeling Inkoop en je weet deze door te vertalen naar focusgebieden en doelstellingen voor jouw afdeling. 
 • Je maakt de toegevoegde waarde van de afdeling Inkoop zo goed mogelijk inzichtelijk. Je werkt nauw samen met de andere managers binnen de divisie Bedrijfsvoering. 
 • In samenwerking met anderen stuur je DNB-brede processen aan op gebied van inkoop en contract- en leveranciersmanagement en coördineer je het risicogebied uitbesteding. Daarmee zorg je dat DNB-brede doelen en resultaten worden bereikt. Je legt in- en extern verantwoording af over de behaalde resultaten met oog voor het belang hiervan voor een organisatie als DNB.
 • Je vertegenwoordigt DNB in verschillende samenwerkingsverbanden op het gebied van inkoop, zoals het European Procurement Coordination Office, het ZBO-Inkoopnetwerk en de Green Deal Circulair Inkopen.

Gewenste achtergrond

 • Je beschikt over een academische master, bijvoorbeeld in de richting bedrijfskunde of bedrijfseconomie. Bij voorkeur aangevuld met inkoopopleidingen zoal Nevi of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring met inkoop, zowel strategisch als tactisch en operationeel. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een managementfunctie,
 • Je weet de ontwikkelingen op het gebied van inkoop en Europees aanbesteden te vertalen naar praktische en werkbare oplossingen en naar de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers.
 • Je bent goed in staat de ambities van DNB praktisch door te vertalen naar gewenst gedrag en je vervult daarin een duidelijke voorbeeldfunctie.
 • Jouw mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn uitstekend.

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 5.400,-- en maximaal € 7.700,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Geïnteresseerd in deze vacature?