icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Directeur Risicomanagement & Compliance - succesvol ingevuld

Vermogensbeheerder Randstad

Onze cliënt is een jonge en dynamische beleggingsinstelling / vermogensbeheerder. Met een team van acht professionals richt zij zich al ruim tien jaar op investeringen in aandelen van Europese beursgenoteerde familiebedrijven met de focus op de lange termijn (‘long only’, buy & hold). Middels een zeer geconcentreerde portefeuille van (voornamelijk) familiebedrijven, weet het fonds al jaren een aantrekkelijk rendement in haar segment te genereren, dat tot de beste van Europa behoort. Begin 2019 zal er een tweede beleggingsfonds (Europese mid-cap familiebedrijven) worden gelanceerd.

Reageer op deze vacature

Positie

Binnen deze ondernemende beleggingsinstelling zijn de communicatielijnen professioneel, kort en direct. Geen vergadercultuur maar doordacht en adequaat handelen. De directeur Risicomanagement & Compliance is een volwaardig vertegenwoordiger van de organisatie en als onafhankelijk directielid verantwoordelijk voor de inrichting en kwaliteit van het risicomanagement en compliance beleid. Binnen deze transparante, efficiënte en wendbaar ingerichte organisatie is de Directeur Risicomanagement & Compliance een ‘spin in het web’  die proactief denkt & handelt. De functionele aandachtsgebieden van de Directeur Risicomanagement & Compliance zijn breed en naar eigen inzicht in te vullen, waarbij naast de wettelijke verplichtingen, het operationele compliance beleid intern gevoerd wordt.

Gewenste achtergrond

De Directeur Risicomanagement & Compliance staat boven de materie, stelt het klantbelang daadwerkelijk centraal en is te allen tijde kritisch en onafhankelijk in zijn oordeelsvorming.

Je hebt een heldere visie op integraal risicomanagement; je weet risicomanagement te integreren in een moderne, kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Je hebt een natuurlijk overwicht en overzicht, je bent  besluitvaardig en een volwaardig sparringpartner.

Je bent alert, initiatiefrijk en omgevingsbewust. Op enthousiaste en inspirerende wijze sta je in je vak, met relativeringszin en een goed gevoel voor humor.

Juridisch academisch werk & denkniveau is vereiste. Je hebt ruime praktijk ervaring opgedaan binnen de bedrijfsvoering van beleggingsinstellingen, met name ten aanzien van risico management. Op het gebied van compliance is kennis van de AIFMD en de Wft van zelfsprekend en op de hoogte zijn van Wwft en AVG is een pré.

Geïnteresseerd in deze vacature?