icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

Commercieel Directeur Transaction Services - succesvol ingevuld

ING NO-Nederland (Zwolle)

Als Commercieel Directeur Transaction Services (TS) bij ING Grootzakelijk (klanten met een omzet tussen de 50 -250mln), ben je commercieel eindverantwoordelijk voor alle TS activiteiten (Payments & Cash Management, Trade Finance Services) in de regio Noordoost-Nederland. Je inspireert als manager 4 TS Consultants binnen verschillende multidisciplinaire Client Service Teams, zodat zij hun ambities en de ambities van ING Grootzakelijk op het gebied van TS realiseren.

Dit doe je door de Agile manier van werken en de end-to-end werkwijze te faciliteren, medewerkers te coachen en een meer dan voortreffelijke dienstverlening aan grootzakelijke klanten in regio noord oost Nederland te waarborgen. Naast je leidinggevende verantwoordelijkheden, vervul je ook zelf een hands-on adviesrol richting klanten. En je bent de autoriteit op het gebied van TS voor klanten en prospects.

Je richt je daarbij op het optimaliseren van de financial supply chain en van het werkkapitaal van klanten. Hierbij neem je het ecosysteem van de klant als uitgangspunt en speel je proactief in op de specifieke behoefte van de ondernemers die je adviseert. Ook ben je in je team vraagbaak voor complexe TS vraagstukken en binnen de portefeuille het directe aanspreekpunt voor relaties met een complexe behoefte op het gebied van TS.

Reageer op deze vacature

Positie

Als Commercieel Directeur TS bij ING Grootzakelijk, werk je vanuit het kantoor in Zwolle. Je rapporteert aan de Lead Transaction Services in Amsterdam.

ING Grootzakelijk werkt voor mooie klanten aan de bovenkant van het zakelijk segment. Allemaal klanten met complexe TS vraagstukken. Werken binnen ING Grootzakelijk betekent werken in een cultuur waarin het nemen van eindverantwoordelijkheid, het samenwerken in multidisciplinaire teams, vertrouwen op je collega’s en teambelang boven eigenbelang centraal staan.

Gewenste achtergrond

Inhoudelijk versta je je vak. En omdat je alle relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van TS op de voet volgt, ben je als geen ander in staat concrete impact te maken bij  klanten en hun verwachtingen continu positief te overtreffen. Maar je beschikt ook over de persoonlijkheid en vaardigheden om medewerkers te coachen, te inspireren en te motiveren. Daarin hanteer je van nature een managementstijl waarbij je medewerkers alle ruimte geeft om hun verantwoordelijkheid te nemen en faciliteer je hen, zodat zij elke dag optimaal presteren; in hun team en richting klanten.

Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde WO-opleiding;
  • Heb je minimaal 7 a 8 jaar relevante werkervaring op het gebied van Payments & Cash Management en /of Trade Finance Services. Deze ervaring heb je opgedaan bij  een financiële instelling of bij een corporate organisatie waar je uitgebreide ervaring op het gebied van Treasury Management hebt opgedaan;
  • Heb je algemene kennis van Commercial Finance en van Financial Markets producten;
  • Heb je het liefst een relevante aanvullende opleiding gevolgd op het gebied van Treasury Management, bijvoorbeeld de opleiding Treasury Management (QT);
  • Heb je affiniteit met/kennis van IT;
  • Beheers je de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend, zowel in woord als in geschrift.

 

Geïnteresseerd in deze vacature?