icon-arrow icon-close icon-clock icon-linkedin quotation-mark select

MT-lid Directie Mededinging- succesvol ingevuld

Den Haag

In een steeds complexer wordende wereld bevorder je met jouw team kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. Door oneerlijke concurrentie te bestrijden en het makkelijker te maken voor nieuwe aanbieders om op de markt te komen.

ACM

De ACM bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. Zij wil marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van een breed palet aan instrumenten. Dit doet zij door toezicht te houden op: de mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames); een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater); de rechten en belangen van consumenten.

Reageer op deze vacature

Positie

Samen met de directeur en vijf andere managers stuur je een directie van ongeveer 120 medewerkers aan. Als teammanager en MT-lid draag je effectief bij aan de resultaten van de directie Mededinging en het probleemoplossend vermogen van de ACM als geheel.

Als Teammanager begeleid je de professionele ontwikkeling van ongeveer 20 medewerkers en ben je aanspreekpunt en luisterend oor.

Tevens houd je als Zaakmanager de regie over een aantal projecten. Dit kunnen onderzoeken naar kartels en machtsmisbruik zijn, beoordelingen van fusies en overnames of bijvoorbeeld een marktverkenning gericht op het in kaart brengen van mededingingsrisico’s.

Gewenste achtergrond

  • een afgeronde academische opleiding
  • bij voorkeur praktijkervaring met toezicht. Deze ervaring heb je bijvoorbeeld opgedaan binnen het bedrijfsleven, de advocatuur of bij een andere toezichthouder of opsporingsdienst
  • affiniteit met marktwerking en mededingingsvraagstukken
  • ervaring met het coachend of functioneel leidinggeven aan hoogopgeleide professionals
  • Een pragmatische visie op het oplossen van complexe toezichtsvraagstukken. Je zoekt de verbinding en denkt vooruit. Als leidinggevende geef je de medewerkers de ruimte en het vertrouwen om te komen tot de afgesproken resultaten.

Geïnteresseerd in deze vacature?